Līga Saulīte

Studē: LU Bioloģijas fakultāte, Bioloģijas bakalaura studiju programma.

Hobiji: Vieglatlētika, svešvalodu apguve, atpūta pie dabas.

Raksturo: Mērķtiecīga, smaidīga.

Moto: Viss kas notiek, notiek uz labu!

Kristapa Morberga stipendiāte  Līga Saulīte par sevi stāsta:

"Jau vidusskolā zināju, ka studēšu kādu no dabas zinātnēm. Uzsākot studijas LU Bioloģijas fakultātē, sapratu, ka esmu izvēlējusies pareizo virzienu.

Savu nākotni plānoju saistīt ar biomedicīnu. Lielāko interesi esmu pievērsusi organisma pamatvienības jeb šūnas procesiem un tās molekulārajiem mehānismiem. Mana zinātniskā darbība ir saistīta ar ādas cilmes šūnu neiroektodermālās diferenciācijas potenciāla izpēti. Pateicoties LU SP ZPK, šogad esmu ieguvusi finansējumu sava pirmā projekta realizācijai, kura ietvaros pētīšu neiroglijas marķieru ekspresiju ādas cilmes šūnās.

Ārpus studijām apmeklēju vācu valodas kursus un nodarbojos ar sportu. Vidusskolā trenējos vieglatlētikā sporta skolā „Arkādija”. Esmu 2010. gada Latvijas junioru čempione krosā, Rīgas junioru čempione 800m un 2010. gada Latvijas junioru vicečempione 1000m un 2000m telpās. Arī šobrīd turpinu piedalīties dažādos tautas sporta pasākumos, jo uzskatu, ka aktīva atpūta ir vislabākais veids kā gūt pozitīvas emocijas un relaksēties no ikdienas steigas.

Gribu izteikt pateicību LU fondam par man doto iespēju kļūt par Kristapa Morberga stipendiāti. Šī stipendija ir liels pagodinājums, materiāls atbalsts un papildus stimuls, lai turpinātu pilnveidoties un attīstītu savu zinātnisko darbību."

 

2013. gadā Līga aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Neirotrofo faktoru ietekme uz neiroektodermas marķieru ekspresiju ādas mezenhimālajās cilmes šūnās" un 2015. gadā maģistra darbu par tēmu "Ādas mezenhimālo cilmes šūnu fenotipa raksturojums pēc neirotrofo faktoru inducētas neirodiferenciācijas".