Linda Reneslāce

Studē: LU Juridiskā fakultāte, tiesību bakalaura studiju programma.
Hobiji: Tiesu izspēles, velobraucieni, skriešana, braukšana ar sniega un vēja dēļiem.
Raksturo: Radoša domātāja, kas tiecas uz sevis pilnveidošanu. Vienmēr draudzīga un atklāta.
Moto: Aut viam inveniam aut faciam. (Es vai nu atradīšu ceļu, vai arī to radīšu.)

Kristapa Morberga stipendiāte Linda Reneslāce par sevi stāsta:

"Kopš es studēju jurisprudenci, es arvien vairāk pārliecinos par savas izvēles trāpīgumu, jo tieši šī joma visvairāk apmierina man zinātkāri par to, kāpēc daudz kas notiek tieši tā, kā tas notiek.

Katrs semestris Juridiskajā fakultātē kļūst arvien interesantāks un aizraujošāks, jo parādās drosme darīt ko vairāk kā tikai mācīties.

Otrajā kursā es pirmo reizi piedalījos tiesas procesa izspēlēs. Lai arī tās daudz laika un spēka, pusotra gada laikā šis izspēles ir kļuvušas par manu hobiju. Šogad es esmu viena 4 cilvēkiem, kas tika pieņemta Juridiskās fakultātes komandā, lai gatavotos Eiropas Cilvēktiesību tiesas procesa izspēlei.

Šogad arī ir pirmā reize, kad es saņēmos pieteikties Kristapa Morberga stipendijai ar vienu vienīgu domu – kāpēc ne? Man tik ļoti patīk tas, ko es daru un varbūt kāds spēj palīdzēt darīt vēl vairāk? Tajā rītā, kad uzzināju, ka esmu kļuvusi par Kristapa Morberga stipendiāti, mans prieks bija neizmērojams.

Šī stipendija dos ievērojamu ieguldījumu manā akadēmiskajā izaugsmē. Tā ļaus veltīt vairāk laika studijām, kā arī papildinās manus mācību literatūras krājumus.

Es nevaru spriest par to, kāpēc tieši man tika piešķirta šī stipendija, jo uz šo stipendiju pretendēja ļoti daudz akadēmiski spēcīgi un sabiedriski aktīvi studenti. Tomēr es ceru, ka tā ir mana centība un pievienotā vērtība, ko es ar savi darbību varu dot Latvijas Universitātes attīstībai, kas motivēja stipendijas komisiju izvirzīt mani par Kristapa Morberga stipendiāti.

Paldies Latvijas Universitātes Fondam par atbalstu un Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes mācībspēkiem par ieguldījumu manās zināšanās!"

2013. gadā Linda aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Personiskā kaitējuma institūta problemātika administratīvajā procesā" un 2015. gadā maģistra darbu par tēmu "Intelektuālā īpašuma tiesību un cilvēktiesību mijiedarbības problemātika: autortiesību un vārda brīvības kolīzija".