Aļona Veļičko

Studē: RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte.
Hobiji: Informācijas tehnoloģijas, grāmatas un pašattīstība.
Raksturo: Draudzīga, dzīvespriecīga un mērķtiecīga
Moto: Dievs, dod man vēsu prātu pieņemt visu, ko nespēju ietekmēt, spēku ietekmēt visu, ko spēju un gudrību vienmēr atšķirt vienu no otra. (Kurts Vonnegūts).


Aļona Veļičko ar bakalaura darbu "Uz tīkla uzvedības analīzi bāzētas ļaunprātīgu darbību atklāšanas sistēmas izmantošana SCADA tīklos" piedalījās Tieto Latvia un Accenture Latvia rīkotajā Latvijas augstskolu datorikas (informātikas) bakalaura un maģistra darbu konkursā, viņas darbs atzīts par otro labāko bakalaura darbu 2012. gadā.

Par sevi stāsta:

"Interese par informācijas tehnoloģijām rādās 11. klasē, kad pirmajā programmēšanas nodarbībā es sapratu, ka es to saprotu kaut kādā intuitīvā līmenī. Līdz šim laikam plānoju kļūt par ārsti, padziļināti studēju ķīmiju un bioloģiju, bet gada laikā mani plāni strauji mainījās.

Iestājoties RTU izvēlējos studēt Informācijas tehnoloģijas. Vienmēr biju aktīvā ne tika mācībās, bet arī dažādos pasākumos, varbūt tieši tādēļ manī ievēlēja par RTU Daugavpils filiāles studentu pašpārvaldes vadītāju. Iegūta pieredze ļoti ietekmēja manu tālāko dzīvi, bet pēc gada jau bija jābrauc Rīgā, jo šeit mani gaidīja mācības 3.kursā un interesants darbs IT jomā.

Bakalaura darba tematu atrodu AS „Latvenergo” piedāvāto tematu sarakstā, apspriežot manas idejas ar konsultantu  izstrādāju bakalaura darba projektu. Pēc projekta apstiprināšanas sākas aizraujošs SCADA sistēmu un informācijas drošības problēmu izziņas un modelēšanas process.

Īpaša pateicība zinātniskajam vadītājam Pjotram Dorogovam un AS „Latvnergo” IS arhitektam Jānim Saleniekam, kuri vienmēr bija gatavi sniegt konsultāciju un palīdzēt izdarīt pareizo izvēli."