Anda Cakula

Studē: ViA Inženierzinātņu fakultāte, sociotehnisku sistēmu modelēšana.
Hobiji: Dažādu stilu dejas, galda spēles, klavieru spēlēšana, svešvalodu mācīšanās, ceļošana uz savu galvu, eksotisku kultūru iepazīšana, dzīves izbaudīšana.
Raksturo: Mērķtiecīga, dzīvespriecīga, atvērta jaunām pieredzēm, nebeidzami optimistiska, neatlaidīga.
Moto: Katrs pats veido savu dzīvi tieši tādu, kāda tā ir.


Anda Cakula ar magistra darbu "Augsnes erozijas prognozēšana Alqueva dambja apkārtnē" piedalījās Tieto Latvia un Accenture Latvia rīkotajā Latvijas augstskolu datorikas (informātikas) bakalaura un maģistra darbu konkursā, viņas darbs atzīts par trešo labāko maģistra darbu 2012. gadā.

Par sevi stāsta:

"Izvēlējos studēt Sociotehnisku sistēmu modelēšanu (SSM), jo biju dzirdējusi labas atsauksmes par programmu kā starpnozaru maģistru. Ļoti ieinteresēja tas, ka par neko līdzīgu nebiju dzirdējusi. Biju un vēl joprojām esmu pārliecināta, ka datorsimulāciju veidošana ir ļoti noderīgas zināšanas, kas nākotnē kļūs tikai arvien aktuālākas.

Maģistra studiju laikā aizbraucu praksē uz Portugāli un paliku tur strādāt Eiropas projektā, kura mērķis ir novērtēt augsnes erozijas ietekmi uz otro Eiropā lielāko dambi –Alqueva dambi. Strādājot izpētes centrā iepazinu tuvāk zinātnisko vidi no profesionāļa viedokļa, veidojot zinātniskos rakstus, palīdzot organizēt starptautisku zinātnisko konferenci un arī tajā prezentējot sevis paveikto. Tā bija patiešām neatsverama pieredze, kas man ļāva praktiski pielietot un tālāk attīstīt savas zināšanas.

Iegūtā stipendija man sniedz pārliecību par to, ka starpnozaru zināšanas ir veiksmīgi pielietojamas problēmu risināšanā un tiek novērtētas ne tikai augstskolas sienās. Tas ir labs atgādinājums, ka šajā jomā ir vērts turpināt mācīties un veidot profesionālo karjeru, jo datorsimulācijas var būt noderīgas gandrīz jebkurā jomā. Jāatzīst, ka man ir liels prieks ne tikai par personisko sasniegumu konkursā bet arī par savas augstskolas veiksmīgu pārstāvēšanu, ļaujot vēl vairāk cilvēkiem uzzināt par šādām salīdzinoši jaunām programmām."