Andrejs Kostromins

Studē: Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Informācijas tehnoloģiju fakultāte, maģistrantūra.
Hobiji: Elektronika, konstruēšana.
Raksturo: Mērķtiecīgs cilvēks, kam nepatīk izniekot savu laiku velti.
Moto: Ja ir iespēja paveikt darbu labāk, tad tas ir jādara, jo ar minimālismu ir grūti sasniegt mērķi.


Andrejs Kostromins ar bakalaura darbu "Rutīnas procedūru automatizācija metaboliskās inženierijas uzdevumos" piedalījās Tieto Latvia un Accenture Latvia rīkotajā Latvijas augstskolu datorikas (informātikas) bakalaura un maģistra darbu konkursā, viņa darbs atzīts par labāko bakalaura darbu 2012. gadā.

Par sevi stāsta:

"Pēc bakalaura grāda iegūšanas studijas nepametu un turpinu sevi pilnveidot LLU ITF maģistrantūrā. Izvēlējos šo virzienu, jo likās, ka IT ir un būs nepieciešams vienmēr. Biju pārliecināts, ka tehnoloģijas attīstīsies un IT vairāk vai mazāk ienāks katrā mājsaimniecībā. Jāsaka, ka darbs ESF projektā „Latvijas starpaugstskolu zinātniskās grupas izveide sistēmbioloģijā” un starptautiskās konferences ļāva saprast, ka IT var plaši pielietot daudzās jomās tai skaitā arī zinātnē. Turklāt, IT kļūst aizvien pieprasītāks, jo strauji pieaug analizējamo datu apjoms. 

Par to, ka bakalaura darbs varētu būt saistīts ar sistēmbioloģiju, nebija ne mazākās nojausmas, taču rezultātā tas izvērsās par apjomīgu darbu ar lieliskiem panākumiem, par kuriem pašam ir liels gandarījums. Pietika spēka un apņēmības piedalīties 2 zinātniskās konferencēs ārzemēs, kā arī publicēt rezultātus 3 zinātniskos rakstos, 2 no kuriem ir pasaules mēroga žurnālā, kas, manuprāt, ir grandiozs sasniegums bakalaura studiju ietvaros. Es domāju tieši šie sasniegumi un bakalaura darba tēma, kā starpdisciplinārs virziens labvēlīgi ietekmēja godalgotas vietas iegūšanu šajā konkursā. 

Esmu ļoti pateicīgs mecenātiem par šo stipendiju, jo tas tiešām rada gandarījumu un motivē neatlaidīgi turpināt attīstīties un pielietot savas IT zināšanas dažādās jomās. Vēlos izteikt pateicību arī darba vadītājam Egilam Stalidzānam par atbalstu un spēcīgu motivēšanu."