Daina Kosīte

Studē: LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programma "Psiholoģija".
Hobiji: Spēlē volejbolu, lasa grāmatas un kolekcionē patīkamas atmiņas.
Raksturo: "Visvairāk jau laikam zinātkāra, jo tieši šī īpašība ir tā, kas mani virza uz priekšu, mudina uzzināt vairāk, attīstīt sevi, paskatīties, kas ir aiz iepriekš novilktajām iedomu robežām."
Moto: Vidusskolas laikā ļoti patika R. Kaudzītes teiktais: „Mācies priekš dzīves, bet ne priekš skolas.” Bet šobrīd tas šķiet pašsaprotami.

Daina Kosīte absolvējusi Zvejniekciema vidusskolu. Par savu ceļu uz LU un stipendiju stāsta:

"Par stipendiju uzzināju, pētot LU mājas lapu, ilgi domāju, vai pieteikties, vai būšu to pelnījusi… Dienā, kad uzzināju, ka stipendiju esmu saņēmusi, sajutos novērtēta. Tā bija gandarījuma sajūta par skolas laikā ieguldīto darbu, pūlēm un šad tad negulētajām naktīm. Bet tagad šī stipendija ir saistīta ar milzīgu atbildību, jo nevēlos pievilt mecenātu uzticību, tāpēc arī LU mācīšos, cik vien spēšu.  Mācīties psiholoģiju bija mans klusais sapnis jau kopš 10. klases, esmu izvēlējusies šo jomu par spīti daudzu līdzcilvēku mēģinājumiem mani atrunāt, un zinu, ka nebūs viegli, bet es nebaidos no grūtībām. Ceru, ka nākotnē ar savām LU iegūtajām zināšanām spēšu palīdzēt citiem cilvēkiem.

Man prieks par LU Fonda doto iespēju īstenot savus sapņus jauniešiem, kuri ir centīgi, bet, iespējams, nepietiekami materiāli nodrošināti. Bez Jūsu atbalsta varbūt kādam vēlme studēt tiešām paliktu tikai sapnis."