Ginta Garkāje

Studē: LU Datorikas fakultāte, datorzinātņu bakalaura studiju programma.
Hobiji: Spēlēt interesantāko no kāršu spēlēm – bridžu, patīk kinematogrāfija un tās gala produkts – filmas.
Raksturo: Mērķtiecīga, ar pozitīvu attieksme pret dzīvi, patīk īstenot jaunas, inovatīvas idejas.
Moto: „Some men see things as they are and ask why. Others dream things that never were and ask why not." (Robert Kennedy).

"Tilde" datorikas stipendijas ieguvēja Ginta Garkāje par sevi stāsta:

"Manā iecienītajā hobijā – bridža komandu turnīros – parasti pēcspēles analīzē skaita ne tikai iegūto un zaudēto, bet arī neiegūto (zaudētās iespējas), kas it kā nemaz nav ietekmējis rezultātus. Manuprāt, līdzīgi jāskatās uz iespējām dzīvē. Kopš studiju sākuma, izmantodama visas iespējas, esmu piedalījusies vairākos papildus kursos un konkursos, iesaistījusies semināros. Ne viss izdevās, bet, paldies sakot prof. Rūsiņam Mārtiņam Freivaldam un mana pētnieciskā darba vadītājam Pēterim Paikenam – par rekomendācijas vēstulēm, esmu pievienojusies „Tilde” datorikas stipendijas ieguvējiem.

Par „Tilde” datorikas stipendiju uzzināju laikā, kad Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta laboratorijā darbojos valodu tehnoloģiju jomā. Mana pētniecības tēma sakrita ar stipendijas piedāvātajām, tāpēc nolēmu pieteikties. Iesaku arī citiem iesaistīties valodu tehnoloģiju attīstībā, jo šinī jomā atrodami daudz un dažādi interesanti praktiski pielietojumi, kas interesēs gan valodniekus, gan eksakto zinātņu pārstāvjus."

2014. gadā Ginta aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Mūsdienu tiešsaistes latviešu valodas normalizācija un emocionālās nokrāsas automatizēta analīze" un turpina studijas maģistrantūrā.