Līga Apsēna

Studē: LU Bioloģijas fakultāte, studiju programma "Bioloģija".
Hobiji: Dziedāšana, dejošana, mūzika, teātris, kultūras pasākumu apmeklēšana, došanās dabā, auto-motobraukšana.
Raksturo: Ikdienā nosvērta, ar atbildības sajūtu, tomēr arī emocionāla, aizrautīga un mērķtiecīga, spēju pārsteigt.
Moto: Nejaušība nekad nav nejaušība.


Līga Apsēna Ainas Galējas-Dravnieces piemiņas stipendiju 1 250 eiro apmērā ieguvusi 2014./2015.akad. gadā. Par sevi stāsta:

„Pašlaik studēju bioloģiju otrajā kursā, pirmais gads studiju virziena izvēli ir attaisnojis un pat sniedzis vairāk par gaidīto. Tā kā jau kopš bērnības daba un tās izzināšana ir bijusi mana aizraušanās, pašreizējā iespēja to darīt nu jau augstākajā līmenī, sevišķi praksē, piemēram, kopīgās ekskursijās ar profesionāļiem, iepazīstot dažādus biotopus un to raksturīgākās sugas, ietekmējošos vides faktorus, ir manu bērnības sapņu realizācija.

Tieši organizācijā „Latvijas mazpulki” apguvu pirmās prasmes sistemātiska darba veikšanā, pētot vistveidīgos putnus piemājas saimniecībā, kas kļuva par ilgtermiņa pētījumu objektu, jo arī vidusskolā zinātniski pētniecisko darbu veidoju par šo tēmu, tikai jau plašākā mērogā - apskatot savvaļas sugas un to īpatnības. Mana pašreizējā tālākā darbība nu jau ir saistīta ar dabas aizsardzību un aizsargājamo sugu monitoringu.

Protams, neatņemama dzīves sastāvdaļa ir kultūras un fakultātes pasākumu apmeklēšana, sevis mākslinieciska pilnveidošana, mani aizrauj mūzika un dziedāšana, kā arī šogad esmu iesaistījusies mentoringa programmā.

Par LU Fonda stipendiāti esmu kļuvusi otro reizi, tas viennozīmīgi ir liels pārsteigums, kas nes līdzi atbildību un sajūtu, ka uz mani atkal ir liktas cerības, kas ir jāattaisno, šoreiz ļoti lielā mērā. Domāju, ka ir novērtētas manas labās sekmes, pētnieciskā un sabiedriskā darbība. Stipendija noderēs pētījumu veikšanā – pašlaik kursa darbā veicu divu putnu sugu skaita samazināšanās cēloņu izpēti, kā arī, protams, atvieglos studiju ikdienu, jo nebūs jāmeklē darbs, lai segtu ikdienas izmaksas. Paldies LU fondam par izrādīto uzticību!”