Mihails Šišovs

Studē: LU Bioloģijas fakultātē, bakalaura programmā „Bioloģija”.
Hobiji: Amatieru astronomija, ielu vingrošana, dārzkopība, literatūra, filozofija, dabas vērošana.
Raksturo: Radošs, uzmanīgs.
Moto: Dzīvē visu nosaka apziņa un domāšanas veids.

Mihails Šišovs Ainas Galējas-Dravnieces piemiņas stipendiju 1 250 eiro apmērā ieguvis 2014./2015.akad. gadā. Par sevi stāsta:

„Lēmumu iestāties LU Bioloģijas fakultātē pieņēmu pēc 12. klases absolvēšanas galvenokārt bioloģijas olimpiādes iespaidā. Jau tolaik paspēju daļēji iepazīt fakultāti un apmeklēt dažas nodarbības, kuras vadīja tās pasniedzēji un studenti.

Bioloģijā vienmēr interesējušas nozares, kas ir cieši saistītas ar fiziku un ķīmiju, tāpēc uzreiz zināju, ka mana darbības joma būs baltā bioloģija. Daba, protams, arī ļoti interesē un patīk, bet drīzāk no estētikas un kultūras viedokļa.

Pašlaik darbojos molekulārās bioloģijas jomā, pētot bakteriofāgu proteīnu struktūras.

Katru gadu piedalos Valsts Bioloģijas olimpiādes rīkošanā; esmu pārliecināts, ka šāda veida pasākumi ir īpaši vērtīgi, sniedz iespēju jauniem cilvēkiem iepazīt zinātni, uzzināt par izglītības iespējām, pamēģināt savus spēkus un, galu galā, atrast savu īsto nodarbošanās jomu.

Manuprāt, Ainas Galējas-Dravnieces stipendija ir liels pagodinājums un nozīmīgs stimuls turpināt savu attīstību un zinātnē sasniegt kaut ko cilvēkiem noderīgu.”

2015. gadā Mihails aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Bakteriofāga AP205 apvalka proteīna strukturālie pētījumi" un turpina studijas maģistrantūrā.