Zane Ozoliņa

Studē: LU Bioloģijas fakultāte, studiju programma "Bioloģija".
Hobiji: Tautiskās dejas, literatūra, vizuālā māksla.
Raksturo: Apzinīga, radoša, mērķtiecīga, centīga, sabiedriska, zinātkāra, godīga un taisnīga.
Moto: Jo vairāk dara, jo vairāk var izdarīt!

Zane Ozoliņa Ainas Galējas-Dravnieces piemiņas stipendiju 1 250 eiro apmērā ieguvusi 2014./2015.akad. gadā. Par sevi stāsta:

„Studēju LU Bioloģijas fakultātē, nu jau 3.kursā. Savu studiju virzienu – bioloģiju – izvēlējos vidusskolā. Ne mirkli savu izvēli neesmu nožēlojusi, jo uzskatu, ka šī ir unikāla, plaša un perspektīva nozare, kurā man jau ir izdevies atrast savu vietu. Un nu jau Bioloģijas fakultāti droši varu dēvēt par otrajām mājām.

Esmu izvēlējusies savu nākotni saistīt ar mikrobioloģiju, un šobrīd aktīvi darbojos LU Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas institūtā. Sava bakalaura darba izstrādē turpinu jau kursa darba laikā iesākto tēmu par raugu stresa fizioloģiju, konkretizējot – par auksotrofajām limitācijām, to saistību ar žāvēšanas stresa atbildes mehānismu darbības principiem. Tēma ir aizraujoša un tajā ieguldītais darbs jau tagad ir nozīmīgs, pirmos rezultātus pat izdevies atrādīt stenda referātā  2.Baltijas Mikrobiologu kongresā Tartu.

Paralēli studijām un pētnieciskajam darbam aktīvi darbojos arī Bioloģijas fakultātes Studējošo pašpārvaldē un LU Studentu padomē. Lepojos ar studentu pārstāvniecībā paveiktajiem darbiem, it īpaši, akadēmiskajā jomā, ar kuru saistīta to lielākā daļa. Uzskatu, ka darbošanās pašpārvaldē man ir sniegusi patiešām daudz. Tā ir lieliska iespēja ietekmēt un veidot kvalitatīvāku studiju vidi gan sev, gan citiem studentiem, jo darot daudz un kvalitatīvi iespējams panākt patiešām vērtīgu ideju realizāciju.

Iegūto stipendiju uzskatu par apliecinājumu, ka mana darbība ir vērtīga, to saņemt man ir liels gods. Uzskatu, ka man jābūt cienīgai stipendiātei un jāturpina darboties tikpat aktīvi un kvalitatīvi gan zinātniskajā, gan sabiedriskajā dzīvē, kā līdz šim, kā arī jācenšas sasniegt aizvien augstāki mērķi, nenoliedzami stipendija tam noteikti palīdzēs.”

2015. gadā Zane aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Adenīna un uracila auksotrofiju fizioloģija un to ietekme uz Saccharomyces cerevisiae sausuma izturību" un turpina studijas maģistrantūrā.