Everita Vīna

Studē: LU Fizikas un matemātikas fakultāte, bakalaura programmā „Fizikā”.
Hobiji: Dejošana, dziedāšana, daiļliteratūras un populārzinātniskā literatūra.
Raksturo: Mērķtiecīga, centīga, un uzdodu daudz sev interesējošos jautājumus, lai uzzinātu atbildes.
Moto: Daudz un dažādi.

Everita Vīna “Sidrabe” cietvielu fizikas stipendiju 1 450 eiro apmērā ieguvusi 2014./2015.akad. gadā. Par sevi stāsta:

„Jau vidusskolā zināju, ka tas, ko es dzīvē darīšu, būs saistīts ar dabas zinātnēm. Tomēr pēdējā brīdī nolēmu, ka tā būs fizika, pateicoties vidusskolas fizikas skolotāja entuziasmam, kurš attiecīgi "pielīp" arī skolēniem. Arī pārējie dabas zinību skolotāji spēja ieinteresēt dabas zinātnēs, tomēr virsroku ņēma fizikā esošās mistērijas un daudzi neatrisinātie jautājumi. Nevelti skolēnu vidū uz katru izteikto apgalvojumu mēdz būt atbilde: "Pierādi!" (vismaz manā vidusskolā tā bija). Ja apgalvojumu nevar pierādīt, tas ir nepatiess, un domāju, ka tas nekad nemainīsies.

Esmu aktīva, saprotams, ne tikai zinātniskajā darbībā, bet arī sociālajās lietās, piemēram, Fizikas un matemātikas Studentu pašpārvaldē un Jauno Fiziķu skolas organizēšanā, kas sagādā man prieku un nodrošina, ka ir, ko darīt, jo neesmu cilvēks, kas var mierīgi nosēdēt uz vietas, neko nedarot.

„Sidrabes” stipendijas iegūšana ir liels pagodinājums, kas dod iespēju izaugsmes iespējām nākotnē, kā arī atrasties laba kolektīva vidū, kamēr tiek izstrādāts pētījums. Protams, ka tas dod arī papildus motivāciju censties izdarīt vēl vairāk, kā līdz šim, lai varētu sevi pierādīt. Stipendijas iegūšana arī liecina par to, ka esmu nostājusies uz pareizā ceļa, kurš jātupina iet līdz galam. Un iespējams pat vēl tālāk, jo nekad nevar zināt, kas var atklāties.”