Arta Sprice

Studē: LU Juridiskā fakultāte, bakalaura programma.
Hobiji: Teātris, lasīšana.
Raksturo: Brīvdomātāja; patīk sacensties; mierīga un nosvērta lielākoties.
Moto: Dzīve ir kā teātris. Nav svarīgi, vai Tu esi uz skatuves vai skatītāju rindās – galvenais ir neaizmigt izrādes laikā.


Arta Sprice ir absolvējusi Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolu, ieguvusi M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendiju 2 200 eiro apmērā un uzsākusi studijas LU. Par sevi stāsta:

„Mācos topošo juristu rindās. Kad sapratu, ka tas ir tas, kas man nepieciešams, nekādi apkārtējo klišejiskie komentāri par „juristu pārprodukciju” nespēja mainīt manas domas. Gribu kaut ko mainīt, ja arī nestrādāšu konkrēti savā jomā, studijas jebkurā gadījumā palīdzēs saprast, kā tieši to izdarīt.

Esmu samērā daudzpusīgs cilvēks. Aizraujos ar teātri, manā kontā ir dalība gan Lielvārdes jauniešu teātra studijā, gan Rīgas Dramaturgu teātra studijā. Darbojos arī Lielvārdes novada jauniešu domē.

Katru dienu braukāt no Lielvārdes uz Rīgu nav viegli, ne tikai tāpēc, ka jāceļas pāris stundas agrāk, lai paspētu uz vilcienu. Piešķirtā stipendija ir milzīgs atbalsts, par ko esmu neizsakāmi pateicīga. Par stipendiju uzzināju pāris dienas pirms pieteikšanās termiņa beigām – pavisam nejauši, pieteikumu nosūtīju pēdējā vakarā, nelolojot praktiski nekādas cerības. Tomēr, acīmredzot, bija lemts, jo tiku novērtēta pozitīvi, un par to ir vislielākais prieks.”