Austris Cīrulnieks

Studē: LU Datorikas fakultāte.
Hobiji: Ģitārspēle, māksla – ielu mākslas atzars – stencil, juveliermāksla, datorzinātne, modernās tehnoloģijas – īpaši jaunās, strauji attīstošās, patīk angļu valoda, socializācija, Eiropas jauniešu parlaments.
Raksturo: Komunikabls, sociāls un atvērts jaunietis. Piedzīvojumu kārs, jauks, izpalīdzīgs, taču atklāts. Patīk pieņemt izaicinājumus, lai cik neiespējami tie dažreiz sākumā šķistu.
Moto: Mana komforta zona sākas aiz manas komforta zonas robežām.


Austris Cīrulnieks ir absolvējis Smiltenes ģimnāziju, ieguvis M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendiju 2 200 eiro apmērā un uzsācis studijas LU. Par sevi stāsta:

„Ilgu laiku domāju, par ko vēlos kļūt, kad izaugšu liels. Beigu beigās nonācu pie atziņas, ka vēlos strādāt ar ko jaunu, inovatīvu, cilvēkiem, kuriem ir līdzīgas intereses. Viens no lielākajiem šā brīža mērķiem ir kļūt par kāda uzņēmuma vai projektu vadītāju. Sapratu, ka manas darbības sfēras virziens noteikti būs datorika, programmēšana un IT lietas, kuras mani saista un patīk. Mūsdienās reti kura darbība ir iedomājama bez modernajām tehnoloģijām. Vēlos savu potenciālu virzīt šajā lauciņā. Tas varētu izskaidrot manu studiju virziena izvēli. 

Šobrīd esmu aktīvs nevalstiskās bezpeļņas jauniešu organizācijas „Tellus” biedrs, darbojos Eiropas Jauniešu Parlamentā (turpmāk EJP), kad mācījos vidusskolā, brīvprātīgā darba ietvaros pasniedzu spēlēt-gribētājiem bezmaksas ģitārspēles nodarbības. Ļoti patīk darbs ar cilvēkiem, komunikācija. Sekoju līdzi jaunumiem, tehnoloģijām. Ir plāni un idejas, ko darīt un izmēģināt nākotnē, bet, pirms vēl neesmu iesaistījies, neko konkrētu vēl neminēšu. Patīk vadīt pasākumus, saietus, dažāda veida izglītojošas nodarbības (esmu vadījis un organizējis EJP sesijas, un piedalījies citos izglītojošos „Tellus” pasākumos). 

Kas man ir svarīgs? Noteikti – līdzcilvēki, tie, uz kuriem paļaujos, tie, kuri ir mans atbalsts grūtos brīžos. Viņi tiešām ir zelta vērtē šādos brīžos. Uzticība, sapratne un atbalsts ir vērtības, kuras piemīt maniem labākajiem draugiem. Viņus es ne pret ko nemainītu.
Šī stipendija ir 100% atbalsts manai dzīvošanai Rīgā – ēšanas, transporta un citu izmaksu segšanai. Ar stipendijas palīdzību man nebūs jāstrādā paralēli mācībām, tādējādi iegūšu vairāk brīva laika. Primāri tas man nāks par labu studijām – mājasdarbu izpildei un papildus zināšanu apguvei IT lauciņā. Ar pāri palikušo naudu došos, vadīšu un arī pats veidošu EJP sesijas, gūšu zināšanas tur pats un dalīšos savā pieredzē ar līdzcilvēkiem.

Papildus šī stipendija ir arī liels atvieglojums maniem vecākiem, kurus nereti aizmirstam pieminēt. Bez stipendijas nāktos balansēt starp naudas lūgšanu no viņiem un labiem studiju rezultātiem, kuri lielā mērā ir atkarīgi no tā, cik daudz man ir brīvā laika, ko veltīt mācībām, kas savukārt ir atkarīgs no tā, cik daudz nāktos piepelnīties brīvajā laikā, ja nebūtu šīs stipendijas. Tāds apburtais loks sanāk.

Tik tiešām esmu vārdos neizsakāmi pateicīgs par šo stipendiju. Grūti uzminēt tieši tos iemeslus, kuru dēļ tā tika piešķirta man, bet ļoti ceru, ka vismaz daži no tiem ir minēti iepriekš šajā stāstā.”