Dace Sproģe

Studē: LU Ķīmijas fakultāte, bakalaura programma „Ķīmija”.
Hobiji: Garas pastaigas un iesaistīties pasākumos cilvēkiem ar invaliditāti.
Raksturo: Aktīva, uzcītīga, atsaucīga, protu uzklausīt un palīdzēt citiem, optimiste.
Moto: „Tu vari nokāpt tikai no tām smailēm, kurās esi uzkāpis. Bet, ja izpletīsi spārnus, tu aizlidosi tālāk.” (Ričards Bahs)


Dace Sproģe ir absolvējusi Kuldīgas 2.vidusskolu, ieguvusi M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendiju 2 200 eiro apmērā un uzsākusi studijas LU. Par sevi stāsta:

„Esmu savā dzīvē izvirzījusi mērķi – strādāt tiesu ekspertīzē par ķīmiķi. Lai šo mērķi sasniegtu, man ir daudz jāapgūst, bet nekas nav neiespējams.

Vidusskolā piedalījos gandrīz visur. Esmu apguvusi kursu „Brīvprātīgo apmācība un iesaistīšanās pasākumos cilvēkiem ar invaliditāti”. Katru gadu  iesaistos sporta sacensībās cilvēkiem ar invaliditāti organizēšanā un aktivitāšu vadīšanā. Kā arī apguvu profesionālās pilnveides programmu „Tūrisma pakalpojumi. Tūrisma produkta izstrāde”, iegūstot sertifikātu. Mācījos un ieguvu sertifikātu par „Jauno ķīmiķu skolas” beigšanu. Papildus mācījos un pabeidzu “Esi līderis!” programmu „Uzņēmējdarbības pamati”. Piedalījos projektā „Comenius” Rumānijā, strādājot pie tēmas „Natural Cultural&Historical Heritage”. Biju Kuldīgas 2.vidusskolas skolēnu līdzpārvaldes prezidenta vietniece. 

Šī stipendija ļauj man nedomāt par materiālo stāvokli, bet pilnībā visu laiku veltīt sapņu īstenošanai.

Vēlos pateikties LU Fondam par M.M.M.Petkevičs piemiņas stipendijas piešķiršanu! Liels paldies arī maniem vecākiem un Kuldīgas 2.vidusskolas skolotājiem par atbalstu, zināšanām un ticību maniem spēkiem!”