Laima Vasile

Studē: LU Humanitāro zinātņu fakultātē, Moderno valodu un biznesa studijas.
Hobiji: Sabiedriskas aktivitātes, grāmatu lasīšana un kolekcionēšana, klavierspēle.
Raksturo: Neatlaidīga, zinātkāra, daudzpusīga, vienmēr gatava izaicinājumiem un jaunām iespējām.
Moto: “Cilvēks, kurš neatlaidīgi kaut ko grib, liek liktenim padoties.” (M. Ļermontovs)


Laima Vasile ir absolvējusi Ulbrokas vidusskolu, ieguvusi M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendiju 2 200 eiro apmērā un uzsākusi studijas LU. Par sevi stāsta:

„Izvēle studēt Latvijas Universitātē man šķita pavisam dabiska, tādēļ, uzzinot par šo stipendiju, nekavējoties tai pieteicos, jo vidusskolas laikā aktīvi darbojos sabiedriskajā dzīvē un ar labiem panākumiem piedalījos visdažādākajās olimpiādēs.

Kad uzzināju par stipendijas iegūšanu, sapratu, ka studiju programmas izvēle jāizdara apdomīgi – tā, lai es vispilnīgāk spētu realizēt savas spējas un neskaitāmos sapņus. Tieši tā nonācu pie Moderno valodu un biznesa studijām, jo tās ietver sevī ne tikai humanitārās studijas (vairākas valodas), bet arī biznesu un ekonomiku – tātad apvieno divas fundamentālas jomas, kas mani aizrāvušas jau kopš vidusskolas laikiem. Plašs redzesloks, izcilas zināšanas un jauni apvāršņi, uz kuriem tiekties – tās ir lietas, ko meklēju universitātē, un ticu, ka ar neatlaidīgu darbību un ieinteresētību ir iespējams sasniegt sapņoto.

Uzskatu, ka cilvēkam dzīvē allaž jāturpina ceļš uz priekšu, pat tad, ja dažkārt tas iesākumā šķiet neizprotams vai nepārredzams. Studijas Latvijas Universitātē redzu kā iespējām bagātu ceļu, kurš noteikti sevī slēpj arī daudz patīkamu pārsteigumu. Šī stipendija ir lielisks atspēriena punkts – tā atvieglos iešanu, jo varēšu pilnībā koncentrēties uz veicamo ceļu, neuztraucoties par finansiāliem jautājumiem. Liels paldies par šo neatsveramo atbalstu ceļa uzsākšanā!”