Endija Maraka

Studē: LU Ķīmijas fakultātē, bakalaura programmā „Ķīmija”.
Hobiji: Sports, dejas, palīdzība citiem.
Raksturo: Atsaucīga, mērķtiecīga, draudzīga optimiste.
Moto: Nožēlot var tikai to, ko neesi darījis.

Endija Maraka „Valpro” stipendiju 3 000 eiro apmērā ieguvusi 2014./2015.akad. gadā. Par sevi stāsta:

„Ķīmija šķita kaut kas aizraujošs un neizdibināms. Jau vidusskolā ar dabaszinātnēm biju uz TU, kamēr citiem tās bija gatavās mokas. Zināju, ka vēlos savu dzīvi saistīt ar ko tādu, kas patīk un arī interesē, no visiem piedāvājumiem studiju programma „Ķīmija” šķita man visatbilstošākā, un domāju, ka nekļūdījos ar savu izvēli!

LU Ķīmijas fakultāte ir spējusi dod visu kas man ir nepieciešams – iespēju sevi izglītot gan akadēmiski, gan aktīvi iesaistīties sabiedriskajās aktivitātēs. Šī iespēja ir dota ikvienam, bet reti kurš to izmanto. Manas sabiedriskās aktivitātes saistītas ar studentu pašpārvaldi; tā ir organizācija, kura padara katra fakultātei piederīgā dzīvi komfortablāku. Daru labus darbus, jo darot labu citiem - dari labu arī sev.

Mana domāšana balstās uz garīgām vērtībām, tāpēc svarīgi man ir būt laimīgai starp laimīgiem cilvēkiem.

Stipendija. Patiesībā tā nozīmē visu: laiku labiem darbiem, iztiku un sevis pilnveidošanu. Šī stipendija dod man iespēju izglītoties papildus un veikt darbus, kas būs nozīmīgi nevis darbs tikai „ķeksīša” pēc un lai būtu, no kā bibliotēkā ik pa laikam noslaucīt putekļus. Stipendija palīdzēs sasniegt mērķi – veikt darbu, kam būtu pielietojums.

Manuprāt, stipendija man tika piešķirta, jo cilvēki, kas to izlemj ir saskatījuši manī potenciālu un uzticas, ka es viņus nepievilšu, jo neesmu likusi vilties arī iepriekš.”

2015. gadā Endija aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Modificētas kūdras izmantošana notekūdeņu attīrīšanai".