Anastasija Smirnova

Studē: LU Vēstures un Filozofijas fakultātes, bakalaura studiju programma „Vēsture”, 3. kurss
Hobiji: Zinātne, pētījumi, valodas, ceļošana, lasīšana, rakstīšna, jauna apgūšana un sevis izaicināšana
Raksturo: Tieša, atklāta, draudzīga, patriote, impulsīva.
Moto: Būt laimīgai! (Bet sākumā jāizzin, kas ir laime un kas mani padara laimīgu) Ad fontes!

"Līdz ar to, ka mani kopumā saista gan humanitārās, gan sociālās, gan eksaktās zinātnes, vēsturi izvēlējos, vairāk balstoties uz iekšējām sajūtām "man te patīk, es te palikšu". Pētu arhīvlietas no 16 gadu vecuma, visvairāk vēsturē saista 20. gs. sociālā vēsture, kaut gan ir interese par vēsturi kopumā.
2015. gads manā atmiņā paliks bagāts ar spilgtiem iespaidiem – pateicoties ERASMUS + stipendijai man bija iespēja mācīties Čehijā, Hradec Kraloves Universitātē, ka arī apceļot 4 jaunas valstis, ko līdz šim, ģimenes finansiālā stāvokļa dēļ nebiju iedomājusies. Tur ieguvu arī dažus labus draugus un nenovērtējamu pieredzi, ka arī sāku apgūt jaunu valodu - čehu. Līdz ar to ERASMUS + ļāva man darīt to, ko izbaudu (neskaitot vēsturi)- ceļošanu un valodu apgūšanu. Šogad piedzīvoju arī arheoloģisko darbu praksi Ķoderu pilskalnā, studentu konferenci Viļnā un daudz ko citu.

Gribētu izteikt milzīgu pateicību LU Vēstures un Filozofijas fakultātei, gan kolēģiem- studentiem, gan pasniedzējiem, gan citu institūciju vēsturniekiem par to, ka esat un darbojaties. Īpaši pateicos tiem VFF kolēģiem, kuru dēļ VFF uzskatu par savām 2. mājām. Paldies par atbalstu, kritiku, diskusijām, sarunām, avotiem, apceļotjām valstīm un vietām, piedāvātajām iespējām un visu, bez kā nevaru iedomāties savu dzīvi. Arī šī stipendija ir viena no šīm iespējām, ko ieguvu ar VFF. Pateicos LU Fondam par uzticēšanos."