Andris Potrebko

Studē: LU Fizikas un matemātikas fakultātes Bakalaura studiju programmā

"Bailes, ka nepietiks laika saprast tēmu, par kuru rīt kontroldarbs, vai izpildīt mājasdarbu, kas fizikā mēdz būt gana neizprotams un sarežģīts, jo pa vakariem piepelnies, vai arī tā nepatīkamā sajūta, kad no vecākiem atkal jāprasa pabalsts un viņiem izpaliek brīvdienu ceļojums, - tādas problēmas man aiztaupa M. M. V. Petkevičs stipendija. Tagad tā vietā, lai strādātu, piemēram, ātro uzkodu restorānā, varu pilnībā nodoties sevis interesējošai nozarei - fizikai, to kārtīgi apgūt, attīstīt savas spējas un zināšanas, iesaistīties sabiedriskajās aktivitātēs, kā arī veltīt laiku hobijiem," par stipendijas nozīmi saka Andris un piebilst: "Ir taču saprotams, ka produktīvam darbam nepieciešama arī laba atbūta."

Par studiju jomas izvēli, stipendiāts stāsta: "Bija grūti izvēlēties savu jomu, jo esmu ļoti daudzpusīgs, taču biju pārliecināts, ka vēlos pētīt, vēlos izzināt un atklāt jaunas lietas, vēlos darboties radoši, tajā pašā laikā izmantojot visas man dotās spējas spriest un vērtēt loģiski. Rezultātā izlēmu, ka studēšu fiziku, jo tā vislabāk apvieno tādas lietas, kā manu interesi, manas spējas šajā jomā un perspektīvas, kas fizikai ir neizsmeļamas."

Andra ārpus studiju aktivitāšu vidū ir gan sports, gan mūzika, gan sabiedriskās aktivitātes. Viņš nodarbojas ar alpīnismu/ klinšu kāpšanu: "Patīk, ka nozīmīga šī sporta sastāvdaļa ir taktikas plānošana, un svarīga ir spēja ātri reaģēt sarežģītās situācijās." Stipendiāts veido rokgrupu ar draugiem un brīvos brīžos spēlē ģitāru, bet svētdienās vada svētdienskolu un daudz iesaistas savas draudzes dzīvē. "Skolas laikā daudz esmu darbojies skolas avīzes veidošanā - rakstīju par skolas dzīvi un publiceju arī savus stāstiņus," par par savu aizraušanos ar žurnālistiku stāsta Andris un piebilst, ka plāno arī Latvijas Universitātē atrast sev aktīvu nodarbi Radio Naba, vai Studentu Pašpārvaldē. "Plānoju iesaistīties arī jauno fiziķu skolā un jau pašlaik esmu atradis savu vietu organizācijā Agape studenti, kur iesaistos dažādu kopīgu pasāku un diskusiju veidošanā."

"Paldies LU Fondam par iespēju pilnveidoties un darboties!"