Artūrs Kalašņiks

Studē: LU Fizikas un matemātikas fakultātē, studiju programmā „Fizika”.
Hobiji: Lasīt grāmatas, interesēties par modernajām tehnoloģijām.
Raksturo: Centība, uzcītība, mērķtiecība, izpalīdzība , kā arī nopietna attieksme pret darbu un veicamajiem pienākumiem.
Moto: “Neviena iecere nav pabeigta, kamēr nav sasniegts tās mērķis”

Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas laureāts Artūrs Kalašņiks ir absolvējis E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāziju un 2015.gadā uzsācis studijas LU Fizikas un matemātikas fakultātē.

Par sevi un savu izvēli stipendiāts stāsta: “Esmu izvēlējies studēt fiziku, jo mani aizrauj modernās tehnoloģijas un eksaktās zinātnes, bet fizika ir visu eksakto zinātņu pamats. Man patīk izaicināt sevi, tāpēc daudzus gadus piedalījos dažādu nozaru olimpiādēs." Kā augstākos sasniegumus viņš min iegūto 3. vietu Valsts Bioloģijas olimpiādē un iegūto atzinību Valsts Vēstures olimpiādē. Sasniegumi ir bijuši arī novada matemātikas, fizikas, ķīmijas un ekonomikas olimpiādēs. "Es aktīvi iesaistījos klases un skolas sabiedriskajā dzīvē – pasākumos, ekskursijās un talkās," stāsta Artūrs un piebilst: "Fizikas studijas ir mans nākamais izaicinājums."

"Izvēlējos studēt LU, jo to uzskatu par labāko un konkurētspējīgāko Latvijas augstskolu, kurā iegūtās zināšanas man ļaus veidot izcilu un profesionālu karjeru jebkurā inženierzinātņu virzienā," augstskolas izvēli skaidro stipendiāts. 

Par stipendijas nozīmi Artūrs Kalašņiks saka: "Esmu pārliecināts, ka M.M.V. Petkevičš piemiņas stipendija devusi man iespēju iegūt kvalitatīvu augsta līmeņa izglītību un veltīt laiku savu prasmju pilnveidošanai un attīstīšanai. Paldies."