Dace Terēze Ābrama

Studē: LU Ekonomikas un vadības fakultāte, studiju programma „Ekonomika”
Hobiji: Ceļošana, dziedāšana, volejbola spēlēšana, vēstures izzināšana, debatēšana.
Raksturo: Neatkarīga, atbildīga, smaidīga, izpalīdzīga, tieša.
Moto: Domāju, tātad esmu. /Renē Dekarts/

Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas laureāte Dace Terēze Ābrama dzīvē vadās pēc moto, ko reiz teicis ievērojamais franču filozofs, matemātiķis un zinātnieks Renē Dekarts: “Domāju, tātad esmu”. 

Par savu studiju izvēli un nākotnes plāniem Dace Terēze stāsta: "Mans sapnis ir izveidot savu uzņēmumu, tāpēc izvēlējos studēt ekonomiku. Pagaidām vēl neesmu atradusi saistošu jomu, kurā varētu realizēties, tomēr dažas alternatīvas idejas esmu jau apdomājusi. 

Šī sapņa pamatā ir manas dzīves lielais mērķis - parādīt pasaulei, ka Latvijā dzīvo spējīgi, gudri un izcili cilvēki. Es vēlos, lai latvieši apzinās savu vērtību, lai neuzskata sevi par nabagiem un cietējiem, jo, jāsaka tā, - viss ir galvā. Mēs paši sevi gremdējam, lai gan mums būtu jāceļas spārnos, jo, citējot eksprezidenti Vairu Vīķi – Freibergu, „mēs esam diženi”! "

Par stipendijas nozīmi: "Stipendija dod apziņu, ka pasaulē notiek arī kaut kas labs, ka ir ļaudis, kam rūp līdzcilvēki. Tie ir LU Fonda mecenāti. Šķiet, ka pat tad, ja maniem labajiem nodomiem nav neviena atbalstītāja, tomēr ir kāds, kas motivē doties uz priekšu un idejas piepildīt. Caur finansējumu ir jūtams atbalsts, ticība, ka nākotnē mūs sagaida virzība uz augšu un ka tieši es varēšu to ietekmēt.

Kā arī man nav jāuztraucas, ka pēc lekcijām jāskrien uz darbu, jānostrādā visa nakts un vēl jāpaspēj izmācīties. Es varu efektīvi saplānot savu laiku, lai iegūtu nepieciešamās zināšanas, ko pielietot sākumā kontroldarbos un eksāmenos, bet vēlāk dzīvē. Stipendija man dod ilglaicīgus ieguvumus. Tā palīdz man veidoties un kļūt par labu speciālistu, kas mūsu sabiedrībā ir ļoti nepieciešams."