Dārta Maija Zaķe

Studē: LU Bioloģijas fakultāte, studiju programma „Bioloģija”.
Hobiji: Debates, riteņbraukšana, lasīšana, ēst gatavošana
Raksturo: Mērķtiecība, pašpārliecinātība, uzticamība un zinātkāre, kā arī vēlme par visu pajokot.
Moto: Pastāvēs, kas neapsēdīsies.

Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas laureāte Dārta Maija Zaķe uzskata, ka bioloģija ir interesantākā pētniecības nozare. "Es gribu saprast, kā, ietekmējot organisma mazākās uzbūves vienības, var izmainīt visu organismu, tā ir gan medicīnas, gan zinātnes nākotne. Un, ja bioloģija, tad protams Latvijas Universitāte," parsavu studiju izvēli stāsta stipendiāte. 

Mācoties ģimnāzijā Dārtai Maijai pietika laika gan labiem sasniegumiem mācībās, gan ārpusskolas aktivitātēm. "Es aktīvi iesaistījos skolēnu parlamentā, nodarbojos ar mākslu aušanas un porcelāna apgleznošanas pulciņos, bet kā mīļākā ārpusskolas aktivitāte man vienmēr paliks debates. Tieši pateicoties debatēm es esmu kļuvusi pārliecinātāka par savu viedokli, man ir tāda sajūta, ka es esmu ieguvusi īpašu izglītību, kaut ko vairāk par vidusskolas vielu," viņa stāsta. 

Par stipendijas nozīmi Dārta Maija saka: "Es esmu pateicīga par iespēju saņemt  M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendiju, tas mani motivēs uz augstākiem sasniegumiem mācībās, kā arī ļaus sevi turpmāk pilnveidot ārpus studijām."