Dārta Rituma

Studē: Latvijas Universitātes Datorikas fakultātē 
Hobiji: Lasīt daiļliteratūru orģinālvalodās, rokdarbi, saldumu gatavošana, videospēles, zīmēšana
Raksturo: Vienmēr kabatā kāds kārums, daudz runāju ar cilvēkiem, bet māku arī ieklausīties un sadzirdēt. Aizrautīga un azartiska, reizēm atraktīva, spontāna.
Moto: Ja ko dari, tad pēc labākās sirdsapziņas.

“Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes telpas regulāri apmeklēju jau kopš 10. klases, kad tiku uzaicināta uz matemātikas kursiem, kuros sagatavo Starptautiskās matemātikas olimpiādes izlases kandidātus. Līdz pat 12. klasei gandrīz vai katru sestdienu pavadīju klausoties un risinot sarežģītus matemātikas uzdevumus, tādēļ LUDF telpas man saistās ar mērķtiecīgu un aizrautīgu darbu. Uzsākot studijas šajā fakultātē, sagaidu tikpat aizrautīgu un intensīvu darbu, kam ar prieku arī pievērsīšos, jo iepriekš ieguldītais darbs atmaksājās ar uzviju un deva man iespēju piedalīties vairākās starptautiskās matemātikas olimpiādēs, to skaitā IMO 2014 (Starptautiskā matemātikas olimpiāde).

M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendija dod nozīmīgu atbalstu, lai uzsāktu patstāvīgu dzīvi un pilnveidotu sevi kā personību, turklāt mecenātu un stipendijas piešķiršanas komisijas izrādītā uzticība ir papildus dzinulis tiekties pēc izciliem rezultātiem studijās,” par studiju izvēli un iegūto M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendiju stāsta Dārta Rituma.