Margarita Maļavko

Studē: LU PPMF īstenotajā profesionālā bakalaura studiju programmas "Skolotājs" apakšprogrammā "Sākumizglītības skolotājs" 1.kursā
Sevi raksturo: kā laipnu, draudzīgu un atsaucīgu, ar nopietnu attieksmi pret mācībām un augstu atbildības sajūtu pret sev uzticētiem pienākumiem. 
Moto: „Dari šodien to, ko citi negrib un dzīvo rītā tā, kā citi nevar.”

Margarita Maļavko absolvējusi Maltas vidusskolu un Maltas mūzikas skolu. Studentes dzimtā puse - Malta Rēzeknes novadā. 

Skolas laikā Margaritai visvairāk patika un labāk padevās humanitārie priekšmeti: latviešu valoda un literatūra, kulturoloģija, vēsture un mūzika, jo šie mācību priekšmeti atstāj paliekošu iespaidu uz cilvēka vērtību izzināšanu un sevis pilnveidošanu.

Stipendiāte izvēlējusies studēt skolotāja profesiju, jo šī joma likās visvairāk piemērota. Pagaidām viņa gan sevi var tikai iztēloties skolotājas lomā. Kā saka: „Dzīvosim – redzēsim”. Izvēli par labu studijām Latvijas Universitāti noteica tas, ka LU ir labākā un prestižākā augstskola Latvijā.

Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas laureāte izsaka pateicību visiem saviem skolotājiem no pirmsskolas līdz pat vidusskolai. Viņi ir mudinājuši jauno studenti virzīties uz priekšu, ticēt saviem spēkiem un novērtēt to, kas ir. Margarita teic lielu paldies arī ģimenei, kurā vienmēr var rast mierinājumu, atbalstu un noderīgu padomu.