Pēteris Pakalns

Studē: LU Datorikas fakultātē, studiju programma "Datorzinātnes"
Hobiji: sporta programmēšana, badmintons, piedzīvojumu, zinātniskās fantastikas stāstu lasīšana, elektronika.
Raksturo: mērķtiecīgs, labsirdīgs programmēšanas fanātiķis, atsaucīgs, necieš nekā nedarīšanu.
Moto: Dzīvi jāveido tā, lai viss, ko tu tajā dari, Tev liktos interesants.

Pēteris ir absolvējis Cēsu Valsts ģimnāziju. "Uzsākot skolas gaitu sapņoju par nākotnes profesiju, kura ir saistīta ar matemātiku un datoriem, jo vēlējos sekot vecāku pēdās. Skolā tuvāk iepazīstoties ar matemātikas un informātiku, mana interese par šiem priekšmetiem tikai padziļinājās. Un tagad, pēc 12 gadiem sākot studijas LU Datorikas fakultātē esmu pietuvojies savam pirmajā klasē izvirzītajam mērķim," par savu studiju virziena izvēli stāsta stipendiāts.

"Pēc dabas esmu zinātkārs un sabiedriski aktīvs cilvēks," tā sevi raksturo Pēteris. Mācoties skolā, viņš vairākus gadus esot bijis skolas skolēnu domes IT lietu ministrs, aktīvi piedalījās un guva izcilus panākumus debašu turnīros, fizikas, matemātikas, programmēšanas olimpiādēs un konkursos, kā arī daudz sportoja - viņa aizraušanās ir badmintons. "Skola, skolotāji, draugi, ģimene palīdzēja man sasniegt manus šī brīža mērķus dzīvē," stāsta Pēteris.

"Saņemot šo stipendiju esmu ieguvis papildus atbalstu virsotņu sasniegšanai un esmu iepriecināts, ka mans darbs ir novērtēts. Stipendija palīdzēs man segt ikdienas izdevumus, ļaujot vairāk laika ieguldīt studijās," par iegūtās stipendijas "Ceļamaize" nozīmi stāsta LU Datorikas fakultātes 1.kursa students Pēteris Pakalns.