Ramona Karīna Hmeļņicka

Studē: LU Juridiskajā fakultātē, Bakalaura studiju programmā ''Tiesību zinātne''
Hobiji: Volejbols, velobraukšana, debates, ceļošana, dejošana.
Raksturo: Mērķtiecīga, apzinīga, atvērta, zinātkāra, komunikabla, izpalīdzīga. Patīk diskutēt un aizstāvēt savu viedokli.
Moto: Per aspera ad astra (no latīņu valodas "No ērkšķiem uz zvaigznēm")

"Jau kopš bērnības zināju, ka kļūšu par juristu, tāpēc darīju visu iespējamo, lai attīstītu nepieciešamās profesionālās kvalitātes. Jau pamatskolā centīgi mācīju angļu un vācu valodas, kas, man šķiet, būtu noderīgas Latvijas valsts interešu pārstāvēšanai ārzemēs. Šajā laikā pievienojos arī skolas debašu klubam, lai attīstītu spēju argumentēt savu un aizstāvētu komandas intereses. Katru gadu līdz pat vidusskolas absolvēšanai kopā ar komandas biedriem izcīnīju godalgotas vietas novada un valsts mērogā. Uzskatu, ka ir ļoti svarīgi attīstīt sevi daudzpusīgi, tāpēc vienmēr izmantoju visas iespējas – olimpiādēs, korī, radošos konkursos, deju kolektīvā.

Esmu pateicīga tiem cilvēkiem, kas teikuši, ka Latvija ir pārpilna jurista profesijas pārstāvjiem, jo tā man radās mērķis būt labāko vidū. Es centīšos pieradīt, ka juristu kvalitāte ir daudz svarīgāka par kvantitāti.

Stipendijas iegūšana ir ļoti nozīmīgs un atbildīgs notikums, jo tās saņemšana norāda, ka tieku atzinīgi novērtēta, un citi manī redz potenciālu, kuru spēšu realizēt. Iegūtā stipendija nostiprināja manī pārliecību, ka esmu uz pareizā ceļa, un tas dod iedvesmu tiekties pretī jauniem un augstākiem mērķiem.”