Elīza Šenberga

Studē: LU Ekonomikas un vadības fakultātes maģistratūrā programmā „Starptautiskā ekonomika un bizness”.
Hobiji: Zīmēšana, grāmatu lasīšana, ceļošana, kūku cepšana.
Raksturo: Labsirdīga, godīga, atbildīga, izpalīdzīga, mērķtiecīga, pozitīva.
Moto:Dum spiro spero.

Elīza stāsta, ka izvēlējās virzienu „Starptautiskā ekonomika un bizness”, jo šī darbības sfēra viņu interesē visvairāk. "Bakalaura studiju ietvaros izgāju praksi Ārlietu ministrijas Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības politikas departamentā, kur piedalījos Latvijas Republikas iestāšanas Ekonomiskas sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) procesa organizēšanā," savā pieredzē dalās stipendiāte.

Šobrīd Elīza veic zinātnisko darbību starptautiskās tirdzniecības jomā, nodarbojoties ar daudzdimensiju modeļa izveidi Latvijas potenciālo eksporta preču tirgu diversifikācijas pamatojumam.

Iestājusies LU EVF maģistrantūrā pagājušogad, Elīza kļuva par SEB Bankas izcilības stipendijas laureāti, uzrādot vislabāko vidējo svērto atzīmi. "Lepojos ar to, ka jau otro gadu esmu Latvijas Universitātes Fonda stipendiāte. Tas ir liels pagodinājums, kas motivē arī turpmāk virzīties uz izcilību, kas manā izpratnē ir tieksmes pēc attīstības apvienojums ar labsirdību," savās pārdomās dalās divkārtējā Latvijas Universitātes Fonda stipendiāte. 

"Esmu neizsakāmi pateicīga par Pētera Avena labdarības fonda “Paaudze” darbību Latvijā. Fonda prioritārie virzieni, kas ietver sevi atbalstu bērnu veselības aizsardzībai, kultūras popularizēšanai un zinātnes attīstībai ir tas, kas man ir ļoti saistoši un iedvesmojoši," saka Elīza. "Piešķirtā stipendija ļaus man vēl nopietnāk  pievērsties zinātniskajai darbībai, attīstīt savas  svešvalodu zināšanas, veltīt vairāk laika mākslai, kā arī obligāti sniegt atbalstu vairākiem labdarības projektiem," par stipendijas nozīmi saka studente, piebilstot: "Milzīgs paldies Pētera Avena labdarības fondam “Paaudze” un LU Fondam par tik augstu novērtējumu!"