Zane Kalniņa

Studē: LU EVF bakalaura programmā “Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija”.
Hobiji: Jāšanas sports, pūtēju orķestris, ceļošana, starptautiski projekti, sevis pilnveidošana.
Raksturo: Ar katru dienu arvien aizņemtāka, bet joprojām atvērta visdažādākajām avantūrām un projektiem, atsaucīga un izpalīdzīga, pozitīva, bet tajā pašā laikā arī ļoti paškritiska, atbildīga un mērķtiecīga, ar nepārvaramu vēlmi izmēģināt arvien jaunas lietas un izaicināt sevi.
Moto: Dari to, ko tu mīli un mīli to, ko tu dari!

"Lai mani darbi un darba rezultāti stāsta par mani! Tas ir mans mērķis, uz ko es tiecos nākotnē un pie kā strādāju jau šobrīd," saka stipendiāte, lūgdama pastāstīt par sevi.

Studējot „Starptautisko ekonomiku un komercdiplomātiju” Zane vēlas iegūt plašu redzesloku un padziļinātu izpratni par pasaules ekonomiskajiem procesiem, starptautiskajiem sakariem un diplomātisko sfēru, lai nākotnē varētu pārstāvēt Latviju un nest tās vārdu pasaulē. "Protams, ar akadēmiskajām zināšanām vien nepietiek, lai nodrošinātu pilnvērtīgu izaugsmi, tādēļ jau no pirmā kursa esmu EVF Studējošo pašpārvaldes biedrs, studentu interešu pārstāvis LU Studentu padomē un arī Latvijas Studentu apvienībā," par savām sabiedriskajām aktivitātēm stāsta Zane.

Vasarā, būdama tikai 1.kursa studente, Zane izturēja atlasi un kļuva par praktikanti DNB bankā. "Šī man bija unikāla, izaicinājumiem bagāta un ārkārtīgi vērtīga un neaizmirstama darba pieredze," viņa saka. "Uzskatu, ka studiju apvienošana ar vairākām prakses iespējām ir viens no maniem, kā arī ikviena studenta profesionālās izaugsmes stūrakmeņiem."

Zane regulāri apmeklē dažādus pašizaugsmes seminārus, vieslekcijas un izglītojošus ārpus studiju pasākumus un atzīst, ka nereti tās ir ļoti vērtīgas. Nākamajā semestrī viņa gatavojas doties Erasmus studiju mobilitātes programmā un studēt kādā no ārvalstu universitātēm. "Esmu cilvēks, kas cenšas izbaudīt katru iespēju, kas man tiek piedāvāta, un daru to ar lielu aizrautību un enerģiju. Diemžēl vai tomēr arī - par laimi - mani vienmēr nepamet sajūta, ka man kaut kā pietrūkst un es vēlos darīt arvien vairāk un arvien labāk. Ļoti novērtēju savas ģimenes, draugu un līdzcilvēku atbalstu, jo bez viņiem nebūtu iespējams paveikt neko no tā, ko es daru! Paldies, ka man apkārt ir tik lieliski cilvēki!"

Par stipendijas saņemšanu Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" Izcilības stipendijas laureāte saka: "No visas sirds vēlos pateikties LU Fondam un Pētera Avena Labdarības fondam „Paaudze” par manas kandidatūras izskatīšanu, un augsti novērtēju, ka tiku atzīta par atbilstošu stipendijas mērķiem. Tas iedvesmo neapstāties pie sasniegtā, turpināt tiekties uz vēl labākiem rezultātiem un dalīties arī ar citiem savās zināšanās, priekos un panākumos."

"Vēlos iedrošināt ikvienu noticēt saviem spēkiem, pieņemt izaicinājumus un izbaudīt katru iespēju, kas jums tiek sniegta, jo, lai arī diennaktī ir tikai 24 stundas - jo vairāk dara, jo vairāk var izdarīt!"