Ilze Emīlija Rence

Studē: Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas fakultātes otrā līmeņa profesionālajā pamatstudiju programmā “Medicīna”
Hobiji: Patīk sportot, kā arī iepazīt jaunas vietas ceļojot, labprāt pavadu laiku kopā ar ģimeni un draugiem
Raksturo: Neatlaidīga, centīga, izpalīdzīga, ar liesmiņu sirsniņā, kas neļauj padoties, bet liek cīnīties par saviem sapņiem
Moto: “Dzīve ir kā braukšana ar riteni. Lai noturētu līdzsvaru, ir jāturpina braukt.” (A. Einšteins)

"Ikvienam no mums ir ejams savs dzīves ceļš... Nereti, ejot šo ceļu, nākas nonākt krustcelēs, kad ir jāizdara izvēle, kurp tālāk doties. Pēc vidusskolas absolvēšanas, stāvot krustcelēs, es nolēmu doties pa ceļu, kas manu turpmāko dzīvi saistīs ar medicīnu. Cik vien sevi atceros, es vienmēr esmu vēlējusies palīdzēt cilvēkiem, tāpēc ārsta profesija man ir tik tuva. Kā gan es varētu gūt vēl lielāku gandarījumu, ja ne ik dienu palīdzot cilvēkiem atkal priecāties, skriet un diet?

Esmu pateicīga par iespēju saņemt Salaspils novada pašvaldības stipendiju. Jau tagad tā ir kā motivācija turpināt iesākto, nepadoties un tiekties uz izcilību. Mēdz teikt, ka ārstam ir jāmācās visu dzīvi, un kā gan savādāk, ja tieši ārsti ir tie, kuri uzņemas rūpes par cilvēka dzīvību.
Lai sasniegtu savu sapni, man ejams vēl tāls ceļš, taču es ticu, ka tas, kas mani sagaida šī ceļa galā, būs tā vērts un ka tas būs tikai sākums vēl lielākiem sapņiem un panākumiem."