Alīna Tropina

Studē: Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātē, profesionālā bakalaura studiju programmā „Muitas un nodokļu administrēšana”
Hobiji: tautas dejas, literatūra
Raksturo: labsirdīga, saprotoša, aktīva, draudzīga, ar optimistisku skatu uz dzīvi, bet, kad tas nepieciešams, arī nopietna.
Moto: Sveic savus varoņus, cieni savus pretiniekus! Gan iespējas, gan izaicinājumi ir dāvanas mums.

"2015. gadā labi un teicami absolvēju Saldus 1. vidusskolas dabaszinību novirziena klasi. Izvēlējos studēt „Muitas un nodokļu administrēšanu” divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, darbs valsts pārvaldē man sniegtu zināmu stabilitāti gan atalgojuma, gan izaugsmes iespēju ziņā. Otrkārt, godprātīga attieksme gan no muitas un nodokļu sfēras darbinieku, gan no iedzīvotāju puses ir uzskatāma par nozīmīgu aspektu valsts izaugsmē. Izdarot izvēli, es sapratu, ka arī pati vēlos veicināt ļaudis būt godīgiem pret savu valsti.

Jau no bērna kājas mana lielākā aizraušanās ir bijusi tautas deja. Šobrīd dejoju VEF Kultūras pils TDA „Rotaļa”.

Par savas dzīves vadmotīviem es uzskatu ģimeni, mīlestību, vienotību, kā arī ticību „sev, savam garam, savam darbam”, kā reiz teicis A. Čaks.

Esmu gandarīta un pateicīga par šo stipendiju, jo tā ir kā balva par to aktivitāti un sasniegumiem savā novadā, kas gūti visu skolas gadu laikā. Turklāt man kā studentam tā dod zināmu drošības un patstāvības sajūtu, jo tagad lielāko daļu dzīvošanas un citu izmaksu spēšu segt pati."