Eva Vīksna

Studē: LU Juridiskās fakultātes profesionālā maģistrantūras programma.
Hobiji: Literatūra, svešvalodas, pārgājieni, astronomija.
Raksturo: Entuziastiska, radoša un izpalīdzīga.
Moto: Svarīgi ir saglabāt ticību labajam, cerības uz gaišu nākotni un mīlestību pret līdzcilvēkiem un dzīvi.

„Jurisprudences studijas paver pārsteidzoši daudz iespēju, ko jāprot tikai izmantot – izvēlēties un vērtīgi ieguldīt savu laiku. Pirmais pakāpiens manā pētnieka karjerā bija piedalīšanās un labie rezultāti žurnāla „Jurista Vārds” pētniecisko darbu konkursā, kā rezultātā tapa arī raksts žurnālā, kas tikai pamudināja neapstāties pie studijām, bet attīstīt sevi arī ārpus tām. Vēlāk jau sekoja piedalīšanās pirmajā starptautiskajā tiesu izspēle cilvēktiesībās, tad Eiropas Savienības tiesībās, šobrīd esmu daļa no LU komandas tiesas procesa izspēle starptautiskajās mediju tiesībās „Price Media Law Moot Court”. Tā vien šķiet, ja izmanto dotās iespējas, tad tās pašas tevi arī vieglāk „atrod” – jau izdevies pabūt vairākās vasaras skolās, konferencēs un pētījumos, un plānos ir neapstāties un turpināt iesākto.

Ceļš uz sasniegumiem nav viegls, bet bez atbalsta tas būtu gandrīz neiespējams, tāpēc vēlos izteikt pateicību LU JF pasniedzējiem, kas mudinājuši iesaistīties pētniecībā, tiesu izspēlēs un dažādos projektos un kas atbalstījuši entuziasmu un zinātkāri – J.Plepam, A.Kučam, J.Neimanim, K.Dupatei, A.Kārkliņai un daudziem citiem. Paldies jāsaka arī dižmecenātam K.Morbergam, kura atbalsts bija neatsverams iepriekšējā mācību gada laikā.

Sirsnīgi pateicos Zvērinātu advokātu birojam „Sorainen” un LU Fondam par piešķirto iespēju turpināt īstenot akadēmiskās ieceres un tiekties pēc jaunām virsotnēm!”