Ilze Liepa

Studē Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesionālajā bakalaura studiju programmā "Speciālās izglītības skolotājs un skolotājs logopēds".

Kādas īpašības un sasniegumu, Tavuprāt, ļāva Tev iegūt LU fonda stipendiju?

Mērķtiecība! Centība! Neatlaidība! Un ticība saviem spēkiem jau daudzu gadu garumā. Pamatskolā man nepadevās mācības, tad nu vidusskolā nolēmu censties visiem spēkiem, kas man arī sanāca. Tā bija kā tāda "dziņa", ka visiem tiem skolotājiem, kas domāja, ka no manis nekas nesanāks parādīt, ka pat, ja man nepadevās matemātika, tas nav rādītājs, pēc kura būtu jāvadās, domājot par savu nākotni. Uzvarot skolas rīkotajā konkursā, bija iespēja pārstāvēt Latviju Igaunijā un Luksemburgā un tā solīti pa solītim es esmu šeit un turpinu iet tālāk...

Kāda ir Tava misija?

Sasniedzot savus sapņus, palīdzēt citiem.

Ko Tu ieteiktu studentiem, kas šaubās, vai pieteikties LU fonda stipendijai šogad?

Pieteikties! Tu nekad nezini, vai Tev sanāks, ja nebūsi mēģinājis. Turklāt, tā ir pasakaina sajūta. Visu laiku domāju, ka pagājušā semestra vidējā atzīme 9.5 nekam citam kā savam priekam un pašapziņai neder, bet! Tas ir vēl viens rādītājs, ko var ņemt vērā, izvērtējot Tavu piemērotību stipendijas iegūšanai. Turpini mācīties!!!

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Grāmatu ?! Ui! Ir tik daudz labu grāmatu, ka grūti izvēlēties dažas. Esmu I.Ziedoņa literatūras cienītāja. Sauciet to kā gribat - par filazofiju, ticību, kas  caurstrāvo šī autora daiļdarbus, bet tie ir lasīšanas vērti. Arī R.Baha, M.Zālītes, P.Koelju literatūra man ir tuva. Topošajiem speciālajiem pedagogiem es ieteiktu izlasīt "Cilvēks nav vientuļa sala". Par ko ir šī grāmata, es nestāstīšu, jo tad nebūs tik interesanti to lasīt.

Kādu filmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

"Pay it forward - atmaksāt ar labu"- man ļoti patīk šī filmas ideja, proti, ja Tu vismaz trīs cilvēkiem izdarīsi ko labu un katrs no šiem trim vēl deviņiem labu, šie deviņi vēl katrs pa trim labam darbam, tad pasaule kļūs mazliet laimīgāka. Mēs nevaram palīdzēt visiem, bet palīdzēt vismaz vienam.. tas jau ir daudz.  Arī filma "Plāksteris vārdā Adamss".

Kāds ir Tavs dzīves moto?

Man ir divas rokas, divas kājas, darbs, kuru varu darīt ar mīlestību, lieliska ģimene un draugi, es nevaru justies nelaimīga. Tādēļ, novērtē visu, kas Tev ir, bet, ja kaut kas nav, nepadodies, bet turpini iet!!!