Līga Eidone

Studē Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē profesionālajā bakalaura studiju programmā "Speciālās izglītības skolotājs un skolotājs logopēds".

Kādas īpašības un sasniegumu, Tavuprāt, ļāva Tev iegūt LU fonda stipendiju?

LU fonda stipendiju man ļāva iegūt mērķtiecīgs mācību darbs, neatlaidība un ticība savām spējām.

Kāda ir Tava misija?

Mana misija:  Turpināt iesākto! Ar tik pat lielu dzīvesprieku un enerģiju pabeigt mācības Latvijas Universitātē, kā arī turpināt strādāt speciālajā izglītības iestādē.

Ko Tu ieteiktu studentiem, kas šaubās, vai pieteikties LU fonda stipendijai šogad?

Studentiem es ieteiktu, nebaidīties pieņemt jaunus izaicinājumus un „izkāpt ”no  savas komforta zonas, tu iekāpsi nezināmajā, taču tā ir vieta, kur notiek brīnumi!

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Stipendiātiem es ieteiktu izlasīt Velku biedrības tulkoto  grāmatu- „ Bez kliedzieniem, kodieniem un sitieniem”.  Iesaku šo grāmatu, jo grāmatā ir  noderīgi padomi par to, kā problēmas cēloņu noteikšana un izpratne var būtiski uzlabot cilvēku uzvedību  ar funkcionāliem traucējumiem.

Kādu filmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Ieteiktu, īpaši logopēdijas programmas stipendiātiem, noskatīties filmu „The King’s Speech” (Karaļa runa). Filma ir stāsts par Džordžu VI, kurš stostīšanās dēļ tiek iepazīstināts ar runas defektus ārstējošu speciālistu Laionelu Logu, kas viņam palīdz nestostīties. No šīs filmas var aizgūt ne mazums paņēmienu, kas noderēs profesionālajā darbībā.

Kāds ir Tavs dzīves moto?

Dzīves moto: “Katrs lielais sapnis sākas ar sapņotāju. Vienmēr atceries, ka Tevī IR spēks, pacietība un kaisme aizsniegt zvaigznes, lai mainītu pasauli.” Harriet Tubman