Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra telpās, Fizikas un matemātikas fakultātē, Zeļļu ielā 8, 18. februārī tika atklāta mobila, universāla un mūsdienīgi aprīkota mācību klase. Klases aprīkojums ir viegli pārvietojams un tiks izmantots nodarbībās skolēniem, skolotājiem un studentiem ne tikai LU, bet visā Latvijā.

Divu gadu laikā, kopš Latvijas Universitātes paspārnē izveidots Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs, ekspertu komanda ar skolēniem, pedagoģijas studentiem un skolotājiem strādājusi ar vienu mērķi – vērst efektīvākas un saistošākas mācību stundas ķīmijā, fizikā, bioloģijā un matemātikā. Pateicoties LU Fonda un tā mecenātu – Ričarda un Ineses Drīhausu un rūpniecisko un medicīnisko gāzu uzņēmuma SIA „AGA” atbalstam, kā arī SIA „Hansatrade” un AS „Latvenergo” fizikas portāla FIZMIX.LV atbalstam, LU izveidota mācību materiālu, eksponātu un tehnoloģiju bāze mūsdienīgam mācību procesam. 
„Tā kā liela daļa klases aprīkojuma ir mobila, nodarbības iespējams vadīt praktiski jebkurā vietā Latvijā, tai skaitā, skolās, kuru tehniskais nodrošinājums dažādu iemeslu dēļ pagaidām nav atbilstošs mūsdienu prasībām. Paldies mecenātiem un atbalstītājiem par skolotājiem,  skolēniem un studentiem sniegto iespēju!” gandarījumā par paveikto dalās Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra vadītāja Dace Namsone.
Mācību klase aprīkota ar informācijas tehnoloģijām – interaktīvo tāfeli, personālajiem datoriem, digitālajām mērierīcēm, planšetdatoriem un balsošanas sistēmu, plašu klāstu mācību spēlēm skolēniem un metodiskajiem materiāliem skolotājiem, kā arī ar dažādiem eksponātiem praktiskiem eksperimentiem un pētniecībai. Katapulta, Arhimēda skrūve, modeļi sviras principu un enerģijas iegūšanas procesu izskaidrošanai, modelis ķermeņa uzbūves izzināšanai – šie ir daži no klasē pieejamajiem eksponātiem, kas skolēniem, pašiem darbojoties, palīdzēs izprast ne tikai vienkāršu mehānismu darbību, bet arī sevi pašu un pasauli sev apkārt. Savukārt topošajiem un esošajiem skolotājiem klase ar vienuviet koncentrētiem metodiskajiem un tehniskajiem resursiem ir pateicīga vide, kurā pilnveidot savas prasmes darbā ar skolēniem.

Dalīties