23. aprīlī Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars parakstīja sadarbības līgumu ar Latvijas Universitātes (LU) fonda izpilddirektori Lailu Kundziņu-Zvejnieci par izcilības stipendijas piešķiršanu Salaspils novada jauniešiem. Tas nozīmē, ka pašvaldība arī nākamajā mācību gadā turpinās finansiāli atbalstīt divus pirmā kursa studentus, ik mēnesi piešķirot 142,29 eiro stipendiju 10 mēnešu garumā, bet LU fonds veiks stipendijas administrēšanu. Pieteikties stipendijām varēs, sākot ar 1. septembri, visi tie Salaspilī deklarētie 12. klases absolventi, kas būs iestājušies kādā no Latvijas augstskolām.

„Jau gadu Salaspils pašvaldība sadarbojas ar LU fondu, atbalstot tos Salaspils jauniešus, kuri ir uzsākuši studijas kādā no Latvijas augstskolām. Pašvaldība šo atbalstu turpinās, uzskatot, ka iesāktais darbs jau ir nesis augļus. Prieks, ka šo sadarbību pozitīvi novērtē arī mūsu novadnieki,” tā sadarbības līguma parakstīšanas pasākumā norādīja Salaspils novada domes priekšsēdētājs R.Čudars.

LU fonda izpilddirektore L. Kundziņa-Zvejniece atzina, ka ir ļoti gandarīta par sadarbību ar Salaspils novada pašvaldību: „Mums ļoti patīk sadarboties ar Salaspils novada domi, jo kopā mums izdodas paveikt labu darbu. Stipendijas saņemšana jauniešiem ir nopietns atspēriena punkts nākotnē.”

Ceremonijā piedalījās ne vien pašvaldības un LU fonda pārstāvji, bet arī uzņēmumi „Knauf” un „Baltrotor”. Iespējams, ka nākotnē Salaspils uzņēmējiem varētu veidoties sadarbība ar LU fondu, jo tieši augstskolas veicina zinātnes līmeni, un katram uzņēmējam ir nepieciešams kvalificēts un izglītots darba spēks.

Šogad sadarbības līgumā ir veiktas izmaiņas, kas nosaka, ka vismaz vienam skolēnam ir jābūt ne vien deklarētam Salaspils novadā, bet arī pašvaldības izglītības iestādes audzēknim. Protams, pašvaldība lepojas ar tiem skolēniem, kuri mācās Rīgas prestižākajās skolās, tomēr novadam rūp arī Salaspils vidusskolu konkurētspēja. Otrs stipendiāts var būt jebkuras citas vidusskolas audzēknis, ja vien ir deklarējies Salaspils novadā. Pretendents drīkst strādāt algotu darbu, bet nedrīkst vienlaikus būt LU fonda vai citu mecenātu stipendiju ieguvējs.

Salaspils Izglītības un kultūras daļas vadītāja Inga Elksne pastāstīja, ka pašvaldība turpinās atbalstīt arī pagājušā mācību gada stipendiātes: „Meitenes arī augstskolā mācībās sasniedz labus rezultātus. Ja tā turpināsies, tad stipendijas viņas saņems arī otrajā kursā.”

Šāda pašvaldības izcilības stipendija ne vien finansiāli atbalsta novada jauniešus, bet arī veicina novada atpazīstamību Latvijā. Lai to saņemtu, skolēnam, absolvējot 12. klasi, vidējai atzīmei ir jābūt ne zemākai par 7, 5 ballēm. Protams, vērā tiek ņemti arī jaunieša īpašie sasniegumi olimpiādēs un dažādās citās aktivitātēs.

Lai noteiktu izcilākos skolniekus, kuriem piešķirt stipendiju, ir izveidota speciāla komisija, kuras sastāvā ir domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars, Salaspils Izglītības un kultūras daļas vadītāja Inga Elksne, kā arī RTU Neorganiskās ķīmijas institūta direktora vietniece zinātniskajā darbā Antonija Dindune, LU Akadēmiskā departamenta direktors Ojārs Judrups, LU kanclera finanšu konsultants Pāvels Fricbergs un LU fonda izpilddirektore Laila Kundziņa-Zvejniece.

Dalīties

Saistītais saturs