Latvijas Universitāte (LU) šoruden atzīmēs gadsimtu, kopš Latvijai ir sava nacionālā universitāte, kas visos laikos ir bijusi garants valsts pastāvēšanai un attīstībai. LU dzimšanas dienas svinību kulminācija būs koncerts un balle – Gadsimta nakts “CARPE NOCTEM”, kas notiks šā gada 27. septembrī Arēnā Rīga.

“Savās atmiņās par Universitātes dibināšanu Latvijas kultūras darbinieks Mariss Vētra rakstīja nu jau leģendārus vārdus –  “likās, ka, tikai Latvijas Universitāti atklājot, ir pilnvērtīgi pasludināta arī Latvijas valsts”. Pērn atzīmējām Latvijas valsts simtgadi, bet šogad gadsimtu svin mūsu Alma mater Latvijas Universitāte – Latvijas nacionālās augstākās izglītības un inteliģences šūpulis. Tāpēc Universitātes dzimšanas diena ir visas valsts svētki, kuros piedalīties aicināts ikviens,” uzsver LU prorektore prof. Ina Druviete. 

Gadsimta nakts svinības Arēnā Rīga norisināsies divās daļās: no plkst. 19.00 līdz 21.00 notiks lielkoncerts, bet no plkst. 21.30 līdz 02.00 balle. Pasākumu vadīs aktieris Artūrs Skrastiņš. Iegādāties biļetes uz pasākumu var www.bilesuparadize.lv vai klātienē –  LU galvenajā ēkā, Raiņa bulv. 19, (125. telpa) vai LU Zinātņu mājas bibliotēkā, Jelgavas ielā 3. Biļetes cena – 20 eiro, LU studentiem – 10 eiro (pie ieejas pasākumā būs jāuzrāda LU studenta apliecība), pie galdiņa – 50 eiro (cenā ietilpst glāze vīna un uzkodas).

Koncertā mirdzēs visu iemīļoti solisti Aija Vītoliņa, Ance Krauze, Marija Naumova, Daumants Kalniņš, Zigfrīds Muktupāvels un Jānis Aišpurs, kas uzstāsies kopā ar LU kolektīviem – vairāk nekā 500 dziedātājiem un dejotājiem. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies Kristapa Krievkalna instrumentālā grupa. Savukārt ballē muzicēs un par dejām rūpēsies Intars Busulis un “Abonementa orķestris”, kā arī grupa “Labvēlīgais tips”.

Koncertā piedalīsies LU absolventu koris "Jubilate"; sieviešu kori – "Latve", "Balta" un "Minjona"; vīru koris – "Dziedonis" un vīru vokālais ansamblis "Dancis"; jauktie kori – "Dziesmuvara", "Juventus" un Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes jauktais koris "Aura"; Prezidiju konventa vīru koris un kamerkoris "DeCoro". Tāpat uzstāsies LU pūtēju orķestris un senās mūzikas ansamblis "Canto". Dejos LU deju ansamblis "Pērle" un deju folkloras kopa "Dandari", jauniešu deju kolektīvs "Dancītis" un Tautas deju ansamblis "Dancis". Vidējās paaudzes deju kolektīvus pārstāvēs "Dancis" un "Dancītis" mākslinieki. Uzstāsies arī Latvijas Universitātes Studentu teātris.

Koncerta repertuāru veidos pazīstamas latviešu komponistu dziesmas un Latvijas skatuves dejas spilgtākie darbi, kas ataino laika posmu no 20. gadsimta sākuma līdz pat mūsdienām, izceļot notikumus un vērtības, kas gadu gaitā mainījušās gan universitātē, gan sabiedrībā un valstī. Koncerta muzikālā daļa būs veidota tā, lai publika teju visu koncerta laiku varētu dziedāt līdzi, jo visu dziesmu vārdi tiks demonstrēti ekrānā.

Uz svinībām aicināti visi, kas izjūt piederību LU un tās vērtībām – izcilība, akadēmiskā brīvība un atvērtība, atbildība par savu darbību sabiedrības un valsts priekšā. Gaidīsim viesus no visas Latvijas un pasaules, jo Gadsimta nakts ir tikai reizi mūžā.

Visiem, kas iegādāsies biļetes uz pasākumu, ir iespēja ziedot “LU Gadsimta stipendijai”, kas tiks piešķirta izcilākajiem un talantīgākajiem LU studentiem. Ziedot un atbalstīt LU attīstību iespējams LU fonda ziedošanas platformā www.ziedot.lu.lv.

Vairāk par Latvijas Universitātes gadsimta svinībām iespējams uzzināt www.lu.lv.

EN VERSION: The Night of the Century – CARPE NOCTEM Celebrating the 100 years of the University of Latvia

BIĻETES | TICKETS

FACEBOOK PASĀKUMS | EVENT

ZIEDOT

Dalīties

Saistītais saturs

Aicina ziedot LU Gadsimta stipendijai
27.08.2019.

Aicina ziedot LU Gadsimta stipendijai