Salidojuma dalībnieki. No kreisās: 2017./18. akad. g. stipendiāte Kristīne Casno ar meitu, LU fonda izpilddirektore Laila Kundziņa, Pētera Avena labdarības fonda Paaudze direktors Igors Bass, 2017./18. un 2018./19. akad. gada stipendiāte Undīne Svelpe, LU fonda pārstāve Brigita Zutere un 2018./19. akad. gada stipendiāte Liene Kaibe. Foto: Dārta Smaine.

Jau piecus gadus, pateicoties Latvijas Universitātes (LU) fondam un mecenātam Pētera Avena labdarības fondam “Paaudze”, LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) studentiem ir iespēja saņemt Izcilības stipendiju.

Karstā jūnija pievakarē LU Botāniskā dārza teritorijā tikās stipendiāti, mecenāta un LU fonda pārstāvji, lai ar kopīgām aktivitātēm saliedētos un veidotu kopības un piederības sajūtu savai alma mater, mecenātam, fakultātei un LU fondam. Kopš 2013. gada Izcilības stipendiju saņēmuši 14 talantīgi jaunieši, turklāt Undīne Svelpe to ir saņēmusi divas reizes.

Pasākuma apmeklētājus priecēja muzikāls priekšnesums, ekskursija, vasarīgas uzkodas un dažādas spēles.

LU fonda izpilddirektores Lailas Kundziņas vadītajā ekskursijā pa LU Absolventu taku, pasākuma apmeklētāji uzzināja gan to, ka karstā laikā tur – Ēnu dārzā – iespējams patverties no karstuma, gan to, kāpēc taka ir vairākus centimetrus virs zemes. Pēcāk salidojuma dalībnieki viktorīnā pārbaudīja savas zināšanas par mecenātu Pēteri Avenu.

Pētera Avena labdarības fonds “Paaudze” dibināts 2008. gadā. Mecenāts, uzņēmējs un valstsvīrs P. Avens (Пëтр Олегович Авен) (1955) ir dzimis un pašlaik dzīvo Krievijā. Ieguvis ekonomikas zinātņu kandidāta grādu Maskavas Valsts universitātē. Viņš ir Latvijas Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris, LU goda doktors. P. Avena vectēvs bija latviešu strēlnieks un virsnieks. Kopā ar sievu Jeļenu dibinājis labdarības fondu “Paaudze”, par vienu no prioritātēm izvēloties atbalstu stipendijām un grantiem zinātnē.

Atbildot uz viktorīnas jautājumiem, ikviens spēlētājs varēja pārliecināties, cik daudzpusīgs un inteliģents ir mecenāts, kura saknes ir meklējamas Latvijā. P. Avena vaļasprieks ir mākslas darbu kolekcionēšana. Tāpēc 2018./19. akad. gada "Paaudzes" Izcilības stipendijas saņēmējas ir pārliecinātas, ka gandrīz ikviens varētu kaut ko mācīties no Pētera Avena

Pasākuma laikā tā dalībnieki veidoja kolāžu, kas uzdāvināta labdarības fondam “Paaudze” kā atgādinājums un pateicība par sniegtā atbalsta nozīmīgumu.

Vakaru noslēdza atziņa, ka nozīme ir kvalitātei, nevis kvantitātei, un, ka visiem jātiekas LU dzimšanas dienā, kas tiks svinēta septembrī.

Pasākuma rīkotājas bija 2018./19. akad. gada Izcilības stipendijas saņēmējas: Laura Janovska, Liene Kaibe un Undīne Svelpe.

 

FOTO ATSKATS

Dalīties

Saistītais saturs

"Paaudzes" Izcilības stipendijas ieguvēji pavada dienu iedvesmojošā ekskursijā
23.01.2020.

"Paaudzes" Izcilības stipendijas ieguvēji pavada dienu iedvesmojošā ekskursijā

Novada stipendija apvieno jauniešus, pašvaldību un LU fondu
23.07.2019.

Novada stipendija apvieno jauniešus, pašvaldību un LU fondu