Foto: Zane Bitere/LETA.

Mūžībā devies Latvijas Universitātes (LU) fonda platīna mecenāts, LU Goda biedrs Boriss Teterevs (05.11.1953.-21.09.2019.) – personība, kuru raksturoja labestība, cilvēks, kura idejas, darbi un aizrautība mainīja Latviju, sabiedrību un apkārtējo cilvēku pasaules redzējumu.

Kultūras, izglītības un mākslas mecenāti Boriss un Ināra Teterevi ir lielākie privātie mecenāti Latvijā. Teterevu ģimene jau kopš 1994.gada regulāri finansiāli atbalsta labdarības iniciatīvas. 2010. gadā mecenāti Boriss un Ināra Teterevi dibināja ģimenes labdarības fondu, lai atbalstītu izcilas un sabiedrībai noderīgas iniciatīvas un veicinātu kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā, kā arī sniegtu atbalstu kopienu attīstībai organizācijām pilsētās un lauku apvidos. Borisa un Ināras Teterevu fonds ir līdz šim lielākais LU kultūras un sociālo projektu atbalstītājs.

Darīt labu ir bijis Borisa Tetereva dzīves moto, katras darbības pamats un patiesa pārliecība. No 2013. līdz 2018. gadam Borisa un Ināras Teterevu fonds sniedza ievērojamu atbalstu vairāk nekā 1 miljonu eiro apmērā, ziedojot LU Botāniskā dārza attīstības projekta īstenošanai – veikta LU Botāniskā dārza žoga rekonstrukcija un dendrārija revitalizācija, kā arī atklāti divi Teterevu fonda programmas "Māksla publiskā telpā" vides mākslas objekti,

Pateicībā par Borisa un Ināras Teterevu fonda dāsno atbalstu kultūrai, zinātnei un izglītībai 2015. gadā Latvijas Universitātē ir selekcionēta jauna rododendru šķirne “Teterevi Latvijai”, kas gluži kā fonds zied skaisti, ar purpurrožainiem ziediem lielās ziedkopās.  Šie rododendri nes Latvijas vārdu pasaulē Hāgas un Berlīnes vēstniecībās.

Latvijas Universitātes un Latvijas Universitātes fonda saime izsaka līdzjūtību piederīgajiem un patiesā cieņā piemin mecenātu Borisu Teterevu un pateicas par ieguldījumu Latvijas augstākās izglītības stiprināšanā.

Dalīties

Saistītais saturs