Ekskursijas dalībnieki, apskatot Rīgas vēsturiskos mūrus. Foto: Juris Baldunčiks, Izcilības stipendijas ieguvējs 2014./15. akad. gadā.

Šī gada 19. janvārī tikās Latvijas Universitātes (LU) fonda un mecenāta Pētera Avena labdarības fonda “Paaudze” Izcilības stipendijas ieguvēji, kas kopīgi devās izzinošā ekskursijā pa visiem tik labi zināmo un tomēr līdz tam vēl ne tik iepazīto Vecrīgu.

Šo stipendiātu tikšanos raksturo skaisti, vērtīgi un izglītojoši pavadīta diena, kas atgādināja un stiprināja stipendiātu filantropijas gara nozīmības apziņu. Ar mecenāta gādību Izcilības stipendija ir radīta 2013. gadā, lai atbalstītu talantīgākos un uzņēmīgākos LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes studentus. Līdz šim atbalstu ir saņēmuši 17 stipendiāti.

Daba stipendiātus un pārējos ekskursijas dalībniekus lutināja, jo skaistās un janvārim neraksturīgi siltās dienas laika apstākļi bija lieliski nesteidzīgai pastaigai pa pilsētu. Sevis pilnveides un Rīgas vēstures izziņas garā esošie un bijušie stipendiāti kopā ar LU fonda un Pētera Avena labdarības fonda “Paaudze” pārstāvjiem interaktīvā veidā vairākos uzdevumos pa visu Vecrīgu meklēja Rīgas noslēpumu atslēgas.

Rīgas skati. Foto: Juris Baldunčiks, Izcilības stipendijas ieguvējs 2014./15. akad. gadā.

Stipendiātus pārsteidza Rīgas baznīcu vēsture, seno Rīgas brīnumu apzināšana un šķietami tik pierasto ielu glabātās bagātības, kuras redzamas, vien apstājoties un uzmanīgi vērojot arhitektūras detaļas.

Pēc iedvesmojošās ekskursijas dalībnieki devās kopīgās pusdienās, kur sirsnīgā un omulīgā gaisotnē turpinājās sarunas un pieredzes stāstu apmaiņa.

Stipendiāti pateicas mecenātam par sniegtu atbalstu! Pētera Avena labdarības fonds “Paaudze” dibināts 2008. gadā, par vienu no prioritātēm izvēloties atbalstu stipendijām un grantiem zinātnē. Mecenāta, uzņēmēja un valstsvīra Pētera Avena (Пëтр Олегович Авен) (1955) izcelsme rodama Krievijā. P. Avens ir Latvijas Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris, LU Goda doktors. Viņa vectēvs bija latviešu strēlnieks un virsnieks.

Pasākuma rīkotāji bija 2019./2020. akad. gada stipendiāti – Vairis Stramkalis, Lauma Lubāne un Aleksejs Srebnijs – sadarbībā ar LU fondu.

  

Rīgas skati. Foto: Juris Baldunčiks, Izcilības stipendijas ieguvējs 2014./15. akad. gadā.


Par Latvijas Universitātes fondu

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Dalīties

Saistītais saturs

Zied peonijas, un atplaukst "Paaudzes" Izcilības stipendijas saņēmēju smaidi
17.06.2019.

Zied peonijas, un atplaukst "Paaudzes" Izcilības stipendijas saņēmēju smaidi