Tikšanās Rīgā. No labās: stipendiātes Diāna Grase, Katrīna Belouško, mecenāts Roberts Rūsis, stipendiāte Santa Rudusa un LU fonda izpilddirektore Laila Kundziņa. Foto no LU fonda personīgā arhīva, 20.02.20.

Jau kopš 2017. gada Latvijas universitātēs studējošajām māsām ar mērķi veicināt profesijas prestižu, māsu izaugsmi un tieksmi pēc zināšanām tiek piešķirta Amerikas latviešu – Rūšu ģimenes – stipendija. Tās ik gadu tiek piešķirtas ar Latvijas Universitātes (LU) fonda un partnerorganizācijas “Friends of the University of Latvia” administratīvu atbalstu.

2019./2020. akad. gada stipendiātēm – LU Medicīnas fakultātes studentei Santai Rudusai un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātes studentēm Katrīnai Belouško un Diānai Grasei bija iespēja satikt mecenātu Robertu Rūsi klātienē Rīgā.

Tikšanās ar mecenātu noritēja ļoti sirsnīgā gaisotnē, izrunājot aktualitātes māsu profesijas attīstībā, stipendiātu mērķus un tuvākos nākotnes plānus, kā arī iespējamo sadarbību ar mecenātu turpmāk. Sarunās izkristalizējās mecenāta vēlējums stipendiātēm – tiekties uz īstiem un patiesiem mērķiem!

Visas stipendiātes ir LU un RSU maģistrantūras studiju programmu "Māszinības" 2. kursa studentes, un šobrīd veic maģistra darba pētījumu, kuru tēmas mecenātam šķita ļoti interesantas. Protams, sarunās mecenāts varēja tuvāk iepazīt katru no stipendiātēm arī kā personību.

Stipendijas saņēmējas ir zinošas, kompetentas, atbildīgas un zinātkāras studentes, kas ar sirdi un dvēseli darbojas savā profesijā, un joprojām studē un strādā šeit – Latvijā!


Par mecenātiem

Dagnija (1935) un Roberts (1933) Rūši ir dzimuši Latvijā, bet II pasaules kara seku dēļ, būdami vēl mazi bērni, devās bēgļu gaitās, līdz nonāca Amerikas Savienotajās Valstīs, kur dzīvo vēl joprojām. Dagnija Rūsis ir ieguvusi žēlsirdīgās māsas diplomu, līdz ar to izprot šīs profesijas nozīmīgumu. Roberta Rūša karjera saistīta ar tieslietām un advokatūru.


Par Latvijas Universitātes fondu

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Dalīties

Saistītais saturs