Līdz 16. augustam  Latvijas Universitātes (LU) fakultāšu, institūtu, aģentūru un citu struktūrvienību darbinieki bija aicināti pieteikt projektus dabaszinātnēs un medicīnā finansējuma saņemšanai, ko atbalsta SIA “Mikrotīkls”.Kopumā ir saņemti 26 pieteikumi, kas sasniedz summu 954237 EUR.

Visvairāk pieteikumu ir saņemti no Medicīnas un Bioloģijas fakultātēm. Vismazākā projekta pieteikuma summa no Ķīmijas fakultātes ir 5 050 EUR, kuras mērķis ir atbalsts Mazajai ķīmijas skolai 2022. gadā. Šī ķīmijas skolas organizētu augstas kvalitātes bezmaksas ķīmijas nodarbības vidusskolēniem un nodrošinātu Baltijas Ķīmijas konkursa organizēšanu.

Taču lielākā projektu pieteikuma summa sasniedz Bioloģijas fakultātes pieteiktais projekts 140 798 EUR apmērā priekš mobilās aplikācijas izstrādes bērnu aptaukošanās mazināšanai un profilaksei.

Veiksmi visiem konkursa pretendentiem, uzvarētāji tiks paziņoti jau septembrī!

Liels paldies mecenātam “Mikrotīkls”, kas atbalsta LU izcilākos un aizrautīgākos pētniekus!

_____________

Par LU fondu 

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju. 

Dalīties

Saistītais saturs

Aicinām pieteikties konkursam dabaszinātnēs un medicīnā
14.06.2021.

Aicinām pieteikties konkursam dabaszinātnēs un medicīnā