Rūpējoties par ieinteresētu sabiedrību, mediju nozares attīstību un jauno talantu atbalstu, DELFI arī šogad ziedo Latvijas Universitātes (LU) fondam 10 000 eiro un izsludina pieteikšanos DELFI stipendijai, kura tiks sadalīta starp diviem izcilniekiem, katram nodrošinot 5000 eiro, kā arī LU fonda stipendijas saņēmēji līdz pat mācību gada beigām tiks nodrošināti ar bezmaksas pieeju “DELFI plus” saturam. 

DELFI stipendija 

DELFI stipendijai var pieteikties visu akreditēto Latvijas augstskolu komunikācijas zinātņu programmas pamatstudiju studenti, sākot no 2. kursa, kuri izvēlējušies studijas žurnālistikas vai multimediju producēšanas apakšprogrammā. Uz stipendiju var pretendēt centīgi, mācībās spējīgi un sabiedriskajā dzīvē aktīvi studenti, kuru vidējā svērtā atzīme ir augstāka par 7,5 ballēm. 

Pretendentu izvērtēšanā piedalīsies DELFI valdes loceklis satura jautājumos Ingus Bērziņš, DELFI galvenā redaktora p.i., “DELFI plus” redaktors Filips Lastovskis, LU Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) dekāns profesors Jānis Ikstens, “DELFI plus” žurnāliste un “SSE Riga” Mediju studiju centra eksperte Vita Dreijere, aģentūras LETA galvenais redaktors Pēteris Zirnis un LU fonda izpilddirektore Laila Kundziņa. 

Pieteikšanās 2021./2022. akadēmiskā gada stipendijai notiek līdz 26. septembrim. 

Pieteikties stipendijai var šeit. 

Stipendijas administrēšanu nodrošina LU fonds. 


“DELFI stipendija bija mans pirmais lielais solis žurnālistikas nozarē, kuru tobrīd apguvu Latvijas Universitātē. Jau fakts vien, ka ieguvu stipendiju, bija tāds iekšējs dzinulis un sava veida pierādījums, ka eju pareizajā virzienā. Stipendija deva man laiku, kurā izpratu, ko tieši vēlos darīt, un lieliskas sakritības dēļ arī nonācu tieši DELFI redakcijā, kurā ar prieku strādāju joprojām. 

Es noteikti aicinātu pieteikties stipendijai ikvienu studentu, kurš jūt, ka žurnālistika ir viņa lauciņš. Šajā situācijā noteikti spēkā ir teiciens “mēģināts nav zaudēts”, jo, pārrunājot ar stipendijas komisiju iemeslus tam, kādēļ tieši tu esi pelnījis šo stipendiju, gūsi atbildes uz šiem jautājumiem pats sev.” 

Laura Selīna Puķe, DELFI nacionālo ziņu nodaļas žurnāliste, DELFI stipendiāte  

“Ar DELFI jūtos saistīta kopš 2019. gada. Studiju laikā DELFI paņēma mani savā paspārnē, nodrošinot prakses vietu. Pēc tam man aptuveni pusotru gadu “DELFI plus” redaktores Lauras Dzērves vadībā tika dota iespēja gūt izpratni par žurnālistiku un labu žurnālistikas praksi. Tajā laikā es arī kļuvu par DELFI stipendiāti. Uzskatu, ka tas bija ļoti unikāls posms manā dzīvē. Šobrīd īpaša nozīme ir arī tam, ka man kā tobrīd topošajai žurnālistei tā bija vienīgā iespēja pagūt sajusties pietuvinātai praktiskajai žurnālistikai un mediju darbam pirmspandēmijas režīmā. Tagad, strādājot šeit “uz pilnu klapi”, esmu ļoti pateicīga par šo pieredzi. Bakalaura līmeņa studijām un stipendijai noslēdzoties, pilna laika darbs portālā DELFI šķita likumsakarīgs nākamais solis. Var pat teikt, ka tas bija viens no maniem mērķiem. Tagad, pēc labākās sirdsapziņas mēģinot pildīt savus žurnālistes pienākumus, es novērtēju un ceru attaisnot šo pieredzējušo kolēģu un portāla daudzveidīgo ieguldījumu manī. Citiem stipendijai iesaku pieteikties tādēļ, ka tas, manuprāt, ir labs veids, kā sevi pieteikt mediju videi. Turklāt piesakoties nav riska kaut ko zaudēt, bet ieguvums var izrādīties ļoti nozīmīgs.” 

Laine Fedotova, DELFI nacionālo ziņu nodaļas žurnāliste, DELFI stipendiāte  

“DELFI stipendiju līdz šim ir saņēmušas jau četras LU fonda stipendiātes, turklāt trīs no viņām savu žurnālistikas karjeru ir turpinājušas, strādājot DELFI, – Laura Selīna Puķe, Laine Fedotova un Lita Lūse. Mums ir patiess prieks, ka tieši Laine šogad tika nominēta Latvijas Žurnālistu asociācijas izcilības balvai “Gada jaunais žurnālists”. Laine sevi ir lieliski pierādījusi ar neskaitāmiem darbiem, kā pēdējo varu minēt sarunu festivāla “Lampa” satura koordināciju un atspoguļojumu DELFI, ar ko viņa lieliski tika galā.”  

Ingus Bērziņš, DELFI valdes loceklis satura jautājumos 

“Ar Selīnas pievienošanos mūsu ziņu redakcijai tā interesanti sakrita, jo akurāt meklējām kriminālziņu reportieri, un Selīna man teica: “Jā, šī ir tā tēma, kas mani interesē!” Nu jau gadu lielā mērā visi jautājumi, kas saistīti ar burlakiem, blēžiem un tieslietām, ir viņas lauciņš. Daudziem tas var nelikties pats pateicīgākais tēmu loks, jo tev ir jāraksta arī par slepkavībām, jābūt gatavam pavadīt garas stundas tiesas zālē vai zem KNAB logiem, bet par Selīnu droši varu teikt, ka viņa aug, viņā ir vēlme mācīties un pilnveidoties.” 

Jānis Bagātais, DELFI Nacionālo ziņu nodaļas redaktors 

“Latvijas Universitātes fondam un DELFI ir līdzvērtīgas ambīcijas. Latvijas Universitātes fonds ir respektablākā un lielākā filantropijas organizācija Baltijas valstīs starp augstskolu fondiem. Savukārt DELFI ir lielākais un veiksmīgākais ziņu portāls Baltijas valstīs.  

Abi kopā mēs atbalstām izcilākos un mērķtiecīgākos žurnālistikas studiju programmas studentus. Viņi spēs pielietot augstskolā iegūtās akadēmiskās zināšanas, kritiskās domāšanas pamatprincipus, lai kļūtu par savas profesijas zvaigznēm. Ar katru gadu stipendijas pretendentu konkurss kļūst arvien lielāks, un tas priecē un nozīmē, ka DELFI stipendijai ir prestiža nozīme nākotnes profesijas izvēlē.”  

Laila Kundziņa, Latvijas Universitātes fonda izpilddirektore 

 

“DELFI plus” maksas saturs Latvijas Universitātes fonda stipendiātiem 

Jau otro gadu pēc kārtas visi Latvijas Universitātes fonda stipendiāti saņems bezmaksas pieeju “DELFI plus” maksas saturam līdz pat akadēmiskā gada beigām. Pagājušajā gadā “DELFI plus”  abonementu saņēma 149 LU fonda stipendiāti, kuri atzinīgi vērtē iespēju lasīt kvalitatīvu oriģinālsaturu. 

““DELFI plus” abonements nodrošināja man piekļuvi daudziem interesantiem rakstiem un ļāva pārvērst garlaicības brīžus par kaut ko jautrāku un lietderīgāku.” 

Nineļa Vainšeļbauma, LU Bioloģijas doktorantūras programmas 2. kursa studente  

“Latvijas Universitātes fonds šogad deva man iespēju izmantot “DELFI plus” abonementu. Tas bija lielisks ieskats kvalitatīvākajā žurnālistikā, ko piedāvā DELFI komanda. Gan izvērsti stāsti par dažādiem tematiem, gan analītiskie raksti par notiekošo Latvijā un pasaulē bija noderīgi man studijās un ikdienā. Var izcelt arī “DELFI plus” rakstu moderno un saprotamo dizainu. Es uzskatu, ka objektīva žurnālistika ir nenovērtējami svarīga mūsu laikmetā, kad ticība masu medijiem tiek bieži apdraudēta, tāpēc es esmu īpaši pateicīgs gan DELFI, gan LU fondam. Ceru, ka nākamgad tiks piedāvāts ne tikai “DELFI plus”, bet arī jaunais “DELFI Bizness” abonements!”  

Aleksejs Popovs, LU Biznesa vadības, ekonomikas fakultātes 2. kursa students  

“Liels paldies DELFI un Latvijas Universitātes fondam par piedāvāto iespēju veselu gadu lietot “DELFI plus” abonementu. Ļoti patika oriģinālais saturs, īpaši Māra Zandera komentāri un intervijas par zinātnes un izglītības tematiem. Bija interesanti lasīt padziļinātas analīzes rakstus par notiekošo valstī, kas rezultātā paplašināja manu redzesloku.” 

Ksenija Lūcija Bahire, LU Medicīnas fakultātes maģistra programmas 1. kursa studente 

“DELFI plus” abonements man sniedza iespēju paralēli studiju darbiem būt informētai par aktuālajiem notikumiem, ļaujot iepazīties ar zinošu nozares speciālistu un ekspertu viedokļiem par dažādām norisēm Latvijā un pasaulē. Noteikti iesaku izmantot iespēju iegūt “DELFI plus” abonementu ikvienam, kurš vēlas paplašināt savu redzesloku!” 

Alise Pokšāne, LU Bioloģijas fakultātes maģistra programmas 2. kursa studente 

_________________

“DELFI plus” ir Latvijas lielākā interneta medija portāla DELFI maksas saturs, kur var lasīt aizraujošus un iedvesmojošus stāstus, kā arī smelties praktiskas idejas, atrast padziļinātu informāciju un analīzi par pasaules aktualitātēm un biznesa nozarēm, kas noderēs ne vien studijās, bet arī palīdzēs kļūt par erudītu personību. Ik mēnesi tiek publicēti interaktīvi stāstniecības projekti, kas atklāj gan neparastus cilvēku likteņus, gan Latvijai svarīgus notikumus jaunā gaismā. 

Jau kopš 2004. gada LU fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.  

  

Dalīties

Saistītais saturs

Piesakies stipendijai eksakto, veselības un dabaszinātņu studijās!
20.09.2021.

Piesakies stipendijai eksakto, veselības un dabaszinātņu studijās!

Humanitāro zinātņu studentiem pieejamās stipendijas
16.09.2021.

Humanitāro zinātņu studentiem pieejamās stipendijas

Piesakies stipendijām sociālo zinātņu jomā
15.09.2021.

Piesakies stipendijām sociālo zinātņu jomā

Stipendijas visu studiju jomu studentiem
14.09.2021.

Stipendijas visu studiju jomu studentiem

Sākusies pieteikšanās stipendijām no bakalauru studiju 2. kursa
06.09.2021.

Sākusies pieteikšanās stipendijām no bakalauru studiju 2. kursa