Keita Smalkā

Stipendijas "Ceļamaize" ieguvēja 2019./2020. akad. gadā

Stipendiju programma “Ceļamaize” radīta, lai sniegtu motivējošu atbalstu Latvijas Universitātes (LU) pamatstudiju 1. kursa studentiem, kuriem, absolvējot vidusskolu, ir augstas sekmes gan mācībās, gan sasniegumi ārpusskolas aktivitātēs. Kopš 2008. gada ilggadējais mecenāts uzņēmums "Arčers" sniedz ieguldījumu talantīgāko Latvijas jauniešu izaugsmē un veicina inteliģentākas sabiedrības veidošanos.


Keita Smalkā studē LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes studiju programmas "Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija" 1. kursā. Keita ir aktīva un radoša meitene, kura savas ikdienas gaitas pavada, īstenojot lielākus un mazākus mērķīšus. Viņai patīk dziedāt un spēlēt klavieres, kā arī sportot – spēlējot volejbolu. Brīvdienas parasti pavada garās pastaigās pa Latvijas takām. Par savu pozitīvāko īpašību min centību, jo tā viņai palīdz iegūt panākumus, kā arī empātiju, jo tā ļauj labāk izprast cilvēkus visapkārt. 

Iepazīsti Keitu!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim ?

Mans lielākais talants šobrīd ir mūzikas jomā, tieši dziedāšana, jo tas ir tas, kas pusaudžu gados visvairāk attīstīts, taču tagad izprotu un attīstu savus talantus arī biznesa un diplomātijas jomā.  Mani lielākie sasniegumi ir absolvēšana ar izcilām sekmēm ( gan mūzikas skolas, gan vidusskolas). Kā arī stipendijas “Ceļamaize” iegūšana. 

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Visvairāk laika esmu ieguldījusi ķīmijas nozares pētniecībā (rakstot zinātniski pētniecisko darbu). Nākotnē mani ļoti interesētu dažādi mārketinga, biznesa un psiholoģijas pētījumi.  Kā arī aizvien aktuālākie dabas aizsardzības pētījumi.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Esmu priecīga, ka mācos tieši Latvijas Universitātē, tādēļ arī man ir gods iegūt stipendiju. Tā ir ļoti labs līdzeklis, ko vari ieguldīt sevis tālākā attīstībā. Manās acīs tas ir liels sasniegums, par ko man būs lepnums vēl ilgi.     

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Mans dzīves galvenais mērķis ir atstāt savu – kaut vai nelielu, bet pozitīvu -ieguldījumu pasaulē, tai pat laikā, esot laimīgai un izbaudot dzīves krāšņumu, jo tikai tad manai eksistencei būs bijusi jēga.

  •  Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Es ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai, jo nav pilnīgi nekā, ko ar šo rīcību, varētu zaudēt. Var tikai iegūt! Pirmkārt, pats pieteikšanās process jau ir vērtīgs un interesants, otrkārt, tiekot uz otro kārtu - interviju, arī tā ir lieliska pieredze, kas jebkuram noderēs nākotnē, neatkarīgi no iznākuma. Un, treškārt, ja izdodas stipendiju iegūt, ir liels lepnums un gods par paveikto. Ir forši censties un vēl foršāk gūt panākumus, un būt stipendiātam. Tādēļ noteikti piesakies!

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Saviem līdziniekiem jeb cilvēkiem, kam patīk fantāzijas un antiutopiskie romāni, ieteiktu grāmatu “Sapņu staigātāja”, autore – Samanta Šenona. Kā arī nemainīgas vērtības ir un vienmēr būs mūsu pašu autoru, piemēram, Rūdolfa Blaumaņa un Regīnas Ezeras, darbus.

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

 Ieteiktu noskatīties filmu “Slēgtā sala” (Shutter Island), taču, manuprāt, sīkāk par šo filmu neko nevajag teikt. Ļaušu filmai runāt pašai!

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Ej uz mērķi, taču izbaudi ceļu!