Ilze Izabella Dindune

A. Raistera stipendijas ieguvēja 2020./2021. akad. gadā. 

Iepazīsti Ilzi!

1. Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Par savu spēcīgāko talantu uzskatu pozitīvo attieksmi pret dzīvi, kā arī spēju nepadoties, sagaidot dzīves piedāvātos piedzīvojumus. Pie nozīmīgākajiem sasniegumiem jāmin gan akadēmiskā izaugsme, jau sesto gadu studējot Latvijas Universitātē, gan arī  iepriekš iegūtā Laimiņu ģimenes stipendija mikrobioloģijas zinātnē un A.Raistera piemiņas stipendija iepriekšējā mācību gadā. Paralēli arī turpinu izglītoties programmā Iespējamā misija, kuras ietvaros attīstu savas līderības prasmes. 

2. Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Jau kopš bakalaura studiju pirmā kursa darbojos Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrā, kur manas gaitas aizsākās, līdzdarbojoties pētījumā par antidiabētiskā medikamenta metformīna mijiedarbību ar cilvēka zarnu mikrobiomu, kam ir neapšaubāmi svarīga loma gan cilvēka ikdienas dzīvē, gan veselības aspektos. Šobrīd intensīvākais darbs norit saistībā ar zarnu mikrobiomu salīdzināšanu diabēta pacientiem ar atšķirīgu diabēta ilgumu. 

3. Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Arvien turos pie tā, ka darbiem ir jārunā manā vietā. Katrs esam ienākuši šai pasaulē spējīgi dalīties - manā gadījumā, dalos ar studiju laikā, kā arī praktiski darbojoties savā zinātniskajā laukā iegūtajām zintīm, kuras nododu tālāk mūsu nākamajai, cerams, topošo zinātnieku paaudzei, strādājot skolā kā pedagogs. Bērni ir neatsverama ikkatras sabiedrības vērtība, tādēļ savu virsmērķi mūžam saredzēšu saistībā ar viņiem. 

4. Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

LU fonda stipendija dod iespēju mazāk satraukties par ikdienišķām raizēm un koncentrēties uz sevis nospraustajiem mērķiem. Es ieteiktu katram studentam izmēģināt savus spēkus un pieteikties Fonda piedāvātajām stipendijām, jo, kas neriskē, tas neēd uzvaras Kārumus!

5. Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

2020.gada pandēmijas laiks piespieda mūs ieraudzīt sevi citā gaismā - kā mēs darbojamies saspringtos brīžos., kā arī kā mēs nokomunicējam savu sakāmo. Noteikti ieteiktu izlasīt Celeste Headlee We Need to Talk: How to Have Conversations That Matter” - ir vitāli svarīgi ne tikai individuālā, bet  arī sabiedrības līmenī  - spēt sarunāties un dzirdēt. 

6. Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Kā sirsnīgam Zvaigžņu karu fanam,  mans ieteikums būtu ņemt popkornu azotē un secīgi noskatīties visas Star Wars filmas. 

7. Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Nemainīgs jau gadiem - "Ir divas lietas, kuras savā dzīvē es varu absolūti kontrolēt, – savu attieksmi un rīcību. “