Annemarija Bērziņa

OC Vision Izcilības stipendijas ieguvēja 2019./2020. akad. gadā

Stipendija radīta 2019. gadā, lai atbalstītu Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) studentus, topošos speciālistus ar degsmi sniegt nerimtīgu ieguldījumu optometrijas un redzes zinātnes nozares attīstībā. Mecenāts ir uzņēmums OC Vision.


Annemarija Bērziņa (bij. Pumpura) ir LU FMOF bakalaura studiju programmas "Optometrija" 3. kursa studente. Annemarija ir vienkārša, jauna meitene ar augstām ambīcijām. Viņa pieļauj, ka līdz galam vēl nav iepazinusies ar pilnu šī vārda “ambiciozs” nozīmi, tomēr viņas mērķi un ne vienmēr tik vieglie ceļi, pa kādiem virzās, atgādina, ka viņai šāda īpašība piemīt. Par vienu no savām labākajām īpašībām Annemarija uzskata spēju pašmotivēties. Lepojas ar to, jo apzinās, ka pati sev spēj būt iedvesmas avots. Viņa katru dienu mēģina apgūt jaunas lietas gan caur komunikāciju ar cilvēkiem, gan caur zināšanām, kādas gūst savās ikdienas gaitās, t.i., ne tikai audzinot savu mazo meitiņu, katru dienu mācot viņai ko jaunu, bet arī saplānojot laiku pietiekoši veiksmīgi, lai papildinātu arī savu zinību bagāžu augstskolā. Savu brīvo laiku Annemarija pavada sportojot un ceļojot – tas viņai sniedz atelpu no saspringtās ikdienas, kā arī uzskata, ka abas šīs lietas spēj dāvāt papildus motivāciju, enerģiju un jaunus spēkus jaunām lietām.

Iepazīsti Annemariju!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Atskatoties uz savu dzīvi, redzu, ka padevušās man ir samērā daudz lietas, piemēram, ātra valodu apguve un ļoti laba prasme attiecībā uz mūzikas instrumentu spēli mūzikas skolā, kur arī es sāku gūt pirmo pārliecību pati par sevi.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Lai gan līdz šim es vēl neesmu nodarbojusies ar pētniecisko darbību, šo ceļu sev atveru ar bakalaura darbu, kurā koncentrējos uz divu atšķirīgu mērierīču, t.i., Optiskās Koherences tomogrāfijas un Gonioskopijas, mērījumu salīdzināšanu. Tā kā savu dzīvi vistiešākajā mērā esmu nolēmusi saistīt ar optometriju un redzes zinātni kā tādu, esmu pārliecināta, ka šis būs tikai manas pētnieciskās darbības sākums.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Piesakoties stipendijai, es pieteicos arī jaunam izaicinājumam, caur kuru gribēju gūt pieredzi. Un savukārt, gūstot to, es guvu arī milzīgu atbildību, kura man ir devusi vēl lielāku motivāciju. Es esmu droša, ka ar šī finanšu instrumenta palīdzību es sasniegšu jaunus apvāršņus jau iesāktajā jomā, caur kuru nākotnē palīdzēšu daudziem cilvēkiem.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Par savas dzīves virsmērķi es uzskatu palikšanu cilvēcīgam, neatkarīgi no savas dzīves gaitām un sasniegumiem, jo tieši šī īpašība mūsdienās sāk strauji izzust.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Stipendija un ceļš uz to ir milzīga pieredze, tāpēc pieteikties tai es ieteiktu ikvienam, kurš ir gatavs pielikt pūles un darbu, lai sasniegtu labus rezultātus.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Iesaku izlasīt grāmatu "Bagātais tētis, nabagais tētis". Grāmata viennozīmīgi sniedza veselu sējumu labu padomu. Lasot to, man mainījās domāšana un uztvere ne tikai par dažādiem ar naudu saistītiem jautājumiem, bet arī par vispārējo skatījumu uz dzīvi, zināšanām un lēmumiem, kurus ikdienā pieņemu. Skaidrs ir tas, ka  atziņas, kuras vijas cauri grāmatai nevar iekalt un tās caur situācijām ir jāmācās visu mūžu. Bet domāju, ka sapratne par tām un centība virzīties šīs domāšanas virzienā, jau vien būs milzīgs ieguldījums nākotnē. Galvenais ir neaizmirst, ka ir jāsāk darīt, jo, kā grāmatas autori ir rakstījuši: ”Jūsu un Jūsu bērnu nākotni noteiks tas, ko Jūs darīsiet šodien, nevis rīt.”

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Vismotivējošākā filma par savu mērķu sasniegšanu, kuru jebkad esmu redzējusi un kuru iesaku arī citiem ir “The Pursuit of Happyness” (latv.: “Tiesības uz laimi”). Šajā filmā var ievērot tādas īpašības kā mērķtiecību, neskatoties ne uz ko, cilvēcīgumu un stipru mīlestību pret saviem tuvajiem. Šīs īpašības gūt vai izkopt es novēlu visiem.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Vislielākā gandarījuma pamatā ir mērķa apzināšana un sasniegšana, darot to pašam priekš sevis.