Guntis Vāveris

Studē: LU Vēstures un filozofijas fakultātes vēstures bakalaura studiju programmā.
Hobiji: Pastaigas svaigā gaisā, pārgājieni, ceļošana pa Latviju, sportiskas aktivitātes, savas dzimtas ciltskoka izveide, 20.gs. japāņu literatūra, dzejas un prozas rakstīšana.
Raksturo: Zinātkārs, ar vēlmi nemitīgi sevi pilnveidot, attīstīt.
Moto: Vienmēr katrā situācijā saskatīt ko pozitīvu, mācīties no jebkādas pieredzes to labāko un katru dienu pateikties Dievam par to, kas tev ir dots!

Kristapa Morberga stipendiāts Guntis Vāveris par sevi stāsta:

„2009.gada vasarā, iestājoties LU VFF, sāka piepildīties vienkārša vecmīlgrāvieša sapnis par dzīvi kopā ar vēsturi. Vēsture ir mana pirmā un vienīgā mīlestība jau kopš bērnības. Tā ir mana komforta zona, vaļasprieks, aicinājums. Studēju trešo gadu VFF kultūras mantojuma modulī un esmu pārliecinājies, ka man vēsture ir kā sarežģīts, bet interesants ceļojums, kurā katrs laikmets ir interesants un unikāls. Šajā ceļojumā manī visvairāk aizrauj sociālā vēsture, šajā nozarē top mans bakalaura darbs, un taps visi nākamie lielie darbi.

Jau pirms studijām zināju, ka tieši K. Morberga stipendija būs tā, uz kuru pretendēšu, jo būt par latviešu izcilākā izglītības mecenāta stipendijas ieguvēju ir viens no lielākajiem pagodinājumiem, kādu LU man kā studentam var dāvāt. Man ir patiess prieks, ka esmu pagodināts ar šo stipendiju.

Stipendija ir neatsverama palīdzība visiem jauniem, mērķtiecīgiem un aktīviem studentiem, kuri savās nozarēs jau šodien veidojas par nākotnes līderiem. Tā nav tikai finansiāla palīdzība, bet arī morāls iedrošinājums neapstāties vēlmē pēc izcilības.”

2012. gadā Guntis aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Bezalkohola biedrības „Ziemeļblāzma” darbība (1904-1944)" un 2014. gadā maģistra darbu par tēmu "Atturības biedrības Vidzemes guberņā (1889-1914)".