Liene Roziņa

Studē Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes 2.līmeņa profesionālās studiju programmas "Ārstniecība" 1. kursā.

Kādas īpašības un sasniegumi, Tavuprāt, ļāva Tev iegūt LU fonda stipendiju

Uzskatu, ka iegūt LU fonda stipendiju galvenokārt man palīdzēja iegūt mana mērķtiecība un tieksme pēc panākumiem, kā arī sporta sasniegumi.

Kāda ir Tava misija?

Mana nākotnes misija ir kļūt par ļoti labu ārstu, izprast slimības un to cēloņus dziļākā gultnē. Vēlos ne tikai uzlabot cilvēku pašsajūtu, bet arī glābt dzīvības. Izpētīt vēl neatklatās slimības un atrast tam risinājumu.

Ko Tu ieteiktu studentiem, kas šaubās, vai pieteikties LU fonda stipendijai šogad?

Es ieteiktu ilgi nedomāt un vienkārši pieteikties! Arī es šaubījos, ka varētu iegūt stipendiju, jo uzskatīju, ka citiem ir labākas atzīmes nekā man, un tā arī bija. Bet es ar saviem panākumiem ārpusskolas, ar savu attieksmi un izturēšanos pierādīju, ka esmu pelnījusi LU fonda stipendijas atbalstu. Tādēļ nebaidies un piesakies, Tev nav, ko zaudēt!

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Citiem stipendentiem es ieteiktu Klarisa Pinkola Esteasa, Dh.D. grāmatu ,,Sievietes, kuras skrien ar vilkiem”, šī grāmata nav vienkārši kārtējais bestsellers. Tā ir dziļas atklāsmes, zinības un mīlestības velte.

Kādu filmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Konkrētu filmu būtu grūti nosaukt, bet es vienozīmīgi ieteiktu dokumentālās filmas, jo tās tiek balstītas uz patiesiem notikumiem un spēj būt dzīvi pamācošas. 

Kāds ir Tavs dzīves moto?

Mans dzīves moto ir darīt tik, cik var izdarī un vēl nedaudz. Uzskatu, ja cilvēks dara to, kas nesagādā problēmas vai piepūli, viņš stāv uz vietas, jo neiegūst neko jaunu.