Undīne Ģemze

Studē Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultātes profesionālās maģistrantūras studiju programmas "Arhitektūra" 1. kursā.

Kādas īpašības un sasniegumi, Tavuprāt, ļāva Tev iegūt LU fonda stipendiju?

Es domāju, ka šo stipendiju man palīdzēja iegūt tas, ka man patiešām interesē arhitektūras studijas un, manuprāt, arhitekta profesija ir viena no labākajām un daudzpusīgākajām profesijām, ko apgūt. Tā kā man patīk studijas, ir viegli veikt pētnieciskos darbus un iesaistīties papildu aktivitātēs – vasaras skolās un konferencēs. Papildu tam, ka man patīk studēt arhitektūru, es esmu draudzīga un atvērta pret saviem skolasbiedriem un pasniedzējiem, jo laba komunikācija un izpalīdzība savā starpā ir ļoti nozīmīga.

Kāda ir Tava misija?

Būt jaukam un pieklājīgam cilvēkam, kas dara labas lietas.

Ko Tu ieteiktu studentiem, kas šaubās, vai pieteikties LU fonda stipendijai šogad?

Nevajag šaubīties, vajag vienkārši pieteikties, pat ja nav pārliecības par stipendijas iegūšanu. Es savā mācību laikā esmu pieteikusies daudz dažādām stipendijām vairākkārt un dažreiz arī paveicas to dabūt.

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

“Wonder”, ko sarakstījusi R.J. Palacio. Grāmata stāsta, kā iejusties dažādu cilvēku lomās un kā viens notikums var izskatīties no dažādiem skatupunktiem.

Kādu filmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Raidījums “Adreses” – tā īsti nav filma, tomēr es tiešām ieteiktu noskatīties visas šī raidījuma sērijas, jo tur diezgan interesantā, viegli saprotamā un estētiskā veidā caur Latvijas arhitektūras piemēriem tiek pastāstītas dažādas arhitektūras un pilsētplānošanas problēmas un temati, kas ir saistoši ne tikai šajā nozarē strādājošajiem, bet visiem iedzīvotājiem kopumā.