Linda Lielbriede

Studē Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes bakalaura studiju programmas "Tiesību zinātne" 1. kursā.

Kādas īpašības un sasniegumi, Tavuprāt, ļāva Tev iegūt LU fonda stipendiju?

Es domāju, ka LU fonda stipendijas iegūšanā svarīgi bija vairāki faktori: mērķtiecīgs un neatlaidīgs darbs visu skolas gadu garumā, nepadošanās pie pirmajām grūtībām, kā arī prasme atzīt kļūdas un mācīties no tām un, protams, iekšējais dzinulis tiekties pēc arvien jaunām zināšanām.

Kāda ir Tava misija?

Patlaban domāju, ka mana misija ir sekmīgi un ar augstiem rezultātiem turpināt studijas izvēlētajā studiju programmā, arvien tiekties uz jaunām virsotnēm. Protams, dienās kļūt par profesionālu un izglītotu juristu, kas pilda savus amata pienākumus uzcītīgi un apzinīgi.

Ko Tu ieteiktu studentiem, kas šaubās, vai pieteikties LU fonda stipendijai šogad?

Ikvienam, kuru māc šaubas, iesaku noticēt tai klusajai balsij sirdī, kas čukst: "Ja nu tev paveicas?" Ticiet paši sev, esiet apzinīgi, un tad viss dzīvē izdosies. Neapstājieties pie pirmajām slēgtajām durvīm, jo tālāk jūs uziesiet citas, iespējām bagātākas durvis!

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Ikviena izlasītā grāmata, vienalga, vai zinātniska literatūra vai daiļliteratūras darbs, bagātina cilvēku un attīsta inteliģenci. Nekad nenonieciniet grāmatu sniegtās atziņas! Citiem stipendiātiem iesaku izlasīt kādu darbu no franču rakstnieka Viktora Igo darbiem - vai nu "Cilvēku, kas smejas", vai "Nožēlojamos" vai "Parīzes Dievmātes katedrāli". Tās jums liks noticēt saviem spēkiem, ar citu skatu un apziņu paraudzīties līdzcilvēkos un iemācīties novērtēt tās apslēptās, nenovērtējamās īpašības, kas ikdienu padara vieglāku un gaišāku.

Kādu filmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Beidzamā laikā kino ir kļuvis dikti piesātināts ar visdažādākās kvalitātes filmām, tāpēc iesaku noskatīties simtgades filmu “Homo novus” (2018) – estētiski baudāma kinolente, kas dara godu mūsu filmu radītājiem un aktieriem. Ja kārojas kāds ironisks un satīrisks gabals, tad noteikti noskatieties “Četrus baltus kreklus” (1967).

Kāds ir Tavs dzīves moto?

Nedari otram to, ko negribi, lai dara Tev!