Ilze Liepa

Studē Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesionālajā bakalaura studiju programmā "Speciālās izglītības skolotājs un skolotājs logopēds" 4. kursā.

Kādas īpašības un sasniegumi, Tavuprāt, ļāva Tev iegūt LU fonda stipendiju?

Runājot par īpašībām, tās noteikti ir neatlaidība, spīts un centība. Pēc dabas esmu ļoti centīga un mērķtiecīga, ja kaut ko esmu nolēmusi paveikt, tad daru daudz, lai to sasniegtu. Manī vienmēr ir bijis kas tāds, kas neļauj padoties un katru iesākto darbu, vienalga vai tas būtu liels vai mazs, paveikt pēc iespējas labāk. To laikam sauc par perfekcionismu. Dažreiz tas mani pašu kaitina. Šķiet, nu kāpēc es nevaru visu “ņemt tā vieglāk”? Bet, ja es kaut ko neizdaru “līdz galam”, tad man nav gandarījuma par paveikto. Un, ja es negūstu gandarījumu par darbu, tad man šķiet, ka laiks, kas tam tika veltīts, ir bijis bezjēdzīgs. Bet laiks mums katram ir ļoti dārgs, tāpēc visu cenšos darīt ar pilnu atdevi un no sirds.

Sasniegumi? Kas nu kuram ir sasniegums. Vai tie ir mapītē sakrāti sertifikāti, pateicības raksti, studiju darbi, projekti, laba vidējā atzīme? Jā, arī tas viss man ir. Bet! Pats lielākais sasniegums ir būt šeit un tagat. Būt tai Ilzei, kas vēl joprojām smaida un nebeidz priecāties par katru jaunu dienu!

Kāda ir Tava misija?

 

Ko Tu ieteiktu studentiem, kas šaubās, vai pieteikties LU fonda stipendijai šogad?

Es ieteiktu pieteikties! Stipendija paver iespējas! Kad vienreiz to būsi “nogaršojis”, Tev gribēsies arī nākamo kumosu!

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Nav konkrētas grāmatas. Lasiet! Lasiet dzeju, lasiet romānus, stāstus, Bībeli, pasakas, epifānijas, citātus, zinātniskos darbus. Vienkārši lasiet. Lasot cilvēks top bagāts.

Kādu filmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Sākumā visas latviešu filmas! Lai tā vērtība, kas slēpjas mūsu pašu filmās, tiktu nodota nākamajām paaudzēm. Tu, kas lasa šo te, noskaties J.Streiča filmu “Cilvēka bērns”. Bet no cittautu filmām iesaku noskatīties filmu “Atmaksāt ar labu”. Ā! Vēl! “Melānijas hronika”. Noskaties! Iespējams, pēc šīs filmas noskatīšanās Tu sapratīsi to, kāpēc vienmēr jānobučo nokritusi maizīte.

Kāds ir Tavs dzīves moto?

Nepārstāt smaidīt!

Ar vieglumu pieņemt visu, ko nesīs katra jauna diena. Ar prieku darīt savu darbu un gūt gandarījumu tajā. Satikt cilvēkus, būt laipnai, uzmanīgai, tādai, kas gatava izpalīdzēt, bet arī netraucēt. Pārlieku neskumt par pieļautajām kļūdām, ja tādas būtu, un ar stipru apņemšanos, par spīti neveiksmēm, doties uz priekšu. Savā priekā dalīties ar citiem. Es nezinu, kas ar mani notiks rīt, kurp rītdiena mani aizvedīs. Dzīvē vēl būs jāpieņem tūkstošiem lēmumu. Es noteikti pieļaušu vēl neskaitāmas kļūdas, brīžiem zudīs cerība, brīžiem uzziedēs sapņi. Tas viss notiks rīt, vienalga „rīt ” pēc gada vai tiešām rīt. Svarīgākais dzīves līkločos, ejot uz savu mērķi,  ir palikt  cilvēkam ar dvēseli, kas dzīvo ar ticību, cerību un mīlestību. Un, ja kļūdies, kļūdas censties neatkārtot un vērst par labu, it sevišķi attiecībā pret citiem cilvēkiem.