Anna Kiršteina

Alfrēda Raistera piemiņas stipendijas ieguvēja 2019./2020. akad. gadā

Stipendija radīta 2016. gadā, pateicoties Amerikas latvieša, inženiervadības doktora, Latvijas Universitātes (LU) mecenāta Alfrēda Raistera (1921-2012) testamentārajam novēlējumam. Stipendija paredzēta LU maģistrantiem un doktorantiem eksakto, dabaszinātņu jomā, kuriem jau ir skaidrs redzējums par sava zinātniskā pētījuma virzienu. Viens no svarīgiem nosacījumiem atbalsta saņemšanai ir studenta gatavība pēc atbalsta beigām palikt Latvijā tikpat ilgi, cik saņēma atbalstu, lai sniegtu labumu Latvijas sabiedrībai. 


Anna iepriekš ieguvusi A. Raistera piemiņas stipendiju 2016./2017., 2017./2018. un 2018./2019. akadēmiskajā gadā. Viņas mīļākie svētki ir “Dziesmu un Deju svētki”, bailes no augstuma ārstē, piespiežot sevi rāpties arvien augstākos objektos, un Anna neprot teikt “nē” piedzīvojumiem. Otrdienu un trešdienu (un dažreiz arī visu pārējo dienu) vakarus pavada LU FMOF jauktā kora “Aura” mēģinājumos.
 

Iepazīsti Annu!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Talants – pabeigt visus iesāktos darbus pat tad, ja tie sagādā sviedrus, asaras un naktis bez sapņiem. Sasniegums – nepazaudēt vīziju par to, kāds cilvēks es vēlētos būt.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Mana pētnieciskā darbība ir saistīta ar centieniem izstrādāt jaunu universālu gripas vakcīnas prototipu.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Būt vienai no Alfrēda Raistera piemiņas stipendijas ieguvējiem ir reizē apliecinājums manām spējām un mans solījums nemitīgi pilnveidoties, lai ar saviem sasniegumiem dotu ieguldījumu Latvijas attīstībā. Pateicoties stipendijai, man ir bijusi ne tikai iespēja iegūt kvalitatīvu izglītību Latvijas Universitātē, bet arī laiks sevi izaicināt, tiecoties uz izcilību akadēmiskajā vidē un pētniecībā. Stipendija man ir daudz sniegusi personīgajā un profesionālajā izaugsmē – gan praktiski palīdzot apmaksāt dalību dažādos profesionālās pilnveides kursos, gan netieši iepazīstinot ar iedvesmojošiem cilvēkiem un jaunām iespējām.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Būt laimīgai un procesā padarīt laimīgus arī apkārtējos.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Nebaidies no neizdošanās, bīsties no nemēģināšanas!

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Douglas Adams “The Hitchhiker's Guide to the Galaxy”, Patrick Ness “A Monster Calls”, Stephen King “The Shining”.

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975), La vita è bella (1997), Oļegs (2019).

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Not all those who wander are lost. /J. R. R. Tolkien/